mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Kleuters en slapen

Hello mums!  Slaapproblemen bij peuters en kleuters we krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Moeilijk naar bed gaan, onderbroken nachten: het is geen onbekend fenomeen. Een slaapcyclus van peuters en kleuters verschilt van de slaapcyclus van volwassenen.  Baby's hebben gemiddeld zestien uur slaap per dag nodig. Een gemiddelde volwassene slaapt slechts acht uur slaap per dag.  Een peuter en kleuter hebben zeker nog tussen de 12 en 16u slaap nodig per dag. Sommige kleuters doen nog een middagdutje tot hun 4 jaar.  Slaap is zeer belangrijk voor een kind.  Maar natuurlijk verschilt elk kind. Het is goed voor de ontwikkeling van de hersenen en kinderen met veel slaap zijn beter bestand tegen verkoudheden enz. Veel slaap is ook goed voor de concentratie en humeur ;-)  Maar niet alles verloopt steeds van een leien dakje.  Sommige kinderen "spelen" met de ouders als ze naar bed moeten gaan.  Ze maken er een machtspel van zodat ze niet moeten gaan slapen. Of ze hebben effectief een soort van verlatingsangst.   Routine en vaste regels zijn belangrijk voor kleuters en peuters.  Zorg ervoor dat je kleintje een vaste slaapplaats heeft. Maak het gezellig en maak er zijn of haar plekje van.  Zorg ervoor dat de kamer voldoende is verduisterd.  Heeft je kindje bang in het donker, koop dat een zacht nachtlampje.  Zorg ervoor dat er een vast bedritueel is zoals bv. samen een boekje lezen of nog gezellig knuffelen in de knuffelhoek op zijn of haar kamer.  HC heeft een tipi staan waar al zijn beren in liggen.  Voor hij gaat slapen vertel ik hem nog snel een verhaaltje tussen zijn beren en kust hij ze slaapwel.   Zorg ervoor dat je kleintje steeds op een vast uur naar bed moet.  Vermijd spannende activiteiten of televisie voor het slapengaan. Het allerbelangrijkste is dat er vaste regels zijn en dat je er niet van afwijkt, hoe schattig en lief ze ook proberen te kijken of hoe hard ze ook huilen omdat het niet naar hun zin is.  Uiteindelijk pluk je er nadien de vruchten van.  Vaste regels  vermijden een boel stress en gezaag.  Negeer negatief gedrag en gehuil en ga niet in discussie.  Leg éénmaal iets uit en daar stopt het.  Je kan beter belonen met bv een sticker of een schouderklopje als bv.  Wat ben jij een flinke slaapkampioen!  Straffen haalt niets uit.  Zorg ervoor dat je kind na 18u geen suikers meer eet.

Natuurlijke slaapmiddeltjes voor kleuters en peuters

Een warm bad voor het slapengaan met lavendel kan wonderen doen.

Warme melk of pap voor het slapengaan.

Kamille thee laten drinken.

Ik hoop dat mijn tips jullie een beetje kunnen helpen.

IMG_3940

Love Mum Griet

 

 

 

 

 

Maandag Soepdag: Venkel

Opgroeien met STOKKE, wat een plezier!

0