mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Maandag soepdag: Spinaziesoep

Hello mums!  Het is weer maandag en ik denk dat we er allemaal wel een druk weekend hebben opzitten.  Sinterklaas is eindelijk weer naar zijn land en wij kunnen ons weer volledig voorbereiden op de Kerstsfeer!  Ik ga vandaag mijn boom proberen te zetten.  Maar eerst maken we tijd voor weer een gezonde soep vol power om de week goed in te zetten.  Vandaag maak ik Spinaziesoep.  Een soep vol ijzer en mineralen.  De perfecte detox en krachtpatser voor jezelf en je kinderen na al dat gesnoep!  Popeye had niet voor niets zoveel spieren! ;-) Wat heb je nodig:

1 Ui - Ghee of olijfolie - Teentje look - 1,5l water en 3 bouillon blokjes of verse groentebouillon - +/- 900gr. verse spinazie - 250 ml crème Fraîche of zure room voor de liefhebbers - peper & zout om alles op smaak te brengen.

Hoe maak je het:

Doe de olijfolie of Ghee in een soeppot.  Snij de ui en het teentje look fijn.  Voeg de ui en knoflook toe in de pan en fruit op niet te hoog vuur ca. 8 min. Voeg het water of verse groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg het bouillontabletten  toe indien je water hebt gebruikt.  Voeg de spinazie toe en laat nog 2 min. koken. Neem van het vuur en mix alles fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in kommetjes en garneer met de crème fraîche of zure room.

Hello mums! It's Monday.  Finally Sinterklaas left the building so we can prepare us for the Christmas! Today I'm going to try to put my tree. But first we make time for a healthy soup full power. Today I make spinach soup. A soup full of iron and minerals. The perfect detox and power pack for yourself and your children after all that candy!

What do you need:

1 Onion - Ghee or olive oil - garlic clove - 1,5l of water and 3 bouillon cubes or fresh vegetable - +/- 900gr. fresh spinach - 250 ml crème fraîche or sour cream for lovers - salt & pepper.

How do you make the soup:

Put the olive oil or ghee in a soup pot. Cut the onion and the clove of garlic. Add the onion and garlic in the pan and fry on medium heat about 8 minutes. Add the water or fresh vegetable stock and bring to boil. Add the bouillon tablets if you used water. Add the spinach and cook for 2 min. Mix with a hand blender. Season with salt and pepper. Serve in bowls and garnish with crème fraîche or sour cream.

IMG_4948

Love Mum Griet

 

#OOTD HC and his dragons

HC wishlist

0