mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Op restaurant met je kinderen

Tijdens de vakantie gaan wij vaak op restaurant met onze kinderen.  Mijn man en ik zijn echte bourgondiërs en genieten echt van lekker eten.  Het liefst samen met al onze kids.  Henri-Constant heeft nu niet meteen een "stil zittend gat" ;-) en is tegenwoordig super eigenwijs.  Af en toe vliegt er wel eens een potje zout of peper door het restaurant.  Soms wil ik het gewoon opgeven en hem thuis laten met onze oppas omdat het meer stress meebrengt dan plezier.  Maar je kan natuurlijk beter doorzetten zodat je kinderen het gewoon worden. Ga jij vaak uit eten met de kinderen? Ik deel ik graag mijn tips om uit eten te gaan met kinderen. 1. Oefen thuis

Ik probeer thuis zoveel mogelijk op een speelse manier te oefenen.  Ik leg steeds al het bestek.  Mes, vork en lepel.  Ook al is het soms een knoeiboel, al doende leer je.  Als ik op restaurant ga, leg ik ze duidelijk uit dat het een speciaal feestje is.  En dat ze zelf mogen kiezen wat ze eten en drinken.  Dat vinden ze leuk en dan gedragen ze zich al wat sneller ;-)  Ik leg ze duidelijk uit dat ze niet mogen roepen en rondlopen.  Dat ze netjes moeten blijven zitten en zachtjes moeten praten.  Anders kan de kok zich niet goed concentreren. :-)

IMG_5248

2. Ga op tijd eten Als ik met mijn kinderen op restaurant ga, ga ik steeds een uurtje vroeger aan tafel dan anders.  Kinderen zitten niet graag lang en laat stil.  Als je op tijd gaat dan kunnen ze zich nog braaf bezig houden en is er nog niet al te veel volk dat zich misschien storen aan wat lawaai.  Het eten kan soms op zich laten wachten.  Neem een paar leuke speeltjes mee waar ze zich mee kunnen bezighouden.  Start altijd met het "minst" leuke speeltje en als ze echt lastig worden dan kan je ze bezighouden met het leukste.

3. Geef je kind wat ruimte Een kind uren laten stilzitten is vragen om moeilijkheden. :-)  Ik ga met mijn kids steeds naar een restaurant waar kinderen  geen "stoor factor" zijn.  Een restaurant waar ruimte is voor kinderen.  Niet waar tafels vlak bij elkaar staan.  Vroeger toen Thibeau, mijn  oudste zoon, klein was kroop hij steeds onder tafel in zijn eigen wereldje.  Dat was zijn tent of kamp en daar kon hij uren stilzitten en spelen.  In het begin vond ik het raar maar als hij daardoor stil was en niemand stoorde, waarom niet. In de zomer is het ideaal als je buiten op een terras kan eten, zodat je kinderen kunnen spelen terwijl kan je ze gemakkelijk in het oog houden.  Hier tijdens de ski vakantie, eet HC snel zijn bordje leeg en gaat hij verder in de sneeuw spelen.  Alles gaat er natuurlijk veel relaxer aan toe tijdens een vakantie.

IMG_5244

4. Dessertje

Met het beloven van een dessertje kan je soms wonderen verrichten.  Af en toe omkopen met iets lekkers kan geen kwaad ;-)  Zo is het voor hen ook precies een beetje feest.

5. Doggy Bag

In USA is het doodnormaal: een doggy bag.  Als mijn kids niet alles opkrijgen of gewoon niet veel trek hebben, laat ik het inpakken en neem ik het mee naar huis.  Meestal na een uurtje krijgen ze weer honger en dan warm ik alles gewoon even op. Zo heb ik een pak stress vermeden aan tafel, ze te verplichten alles op te eten.  Daardoor maak ik het mijzelf ook een pak minder stressvol.

6. Het belangrijkste: Let it go!

Laat het allemaal los, ontspan en geniet dan gaat alles nog het best. Kinderen zijn kinderen en het belangrijkste is dat je ze het allemaal "gewoon" maakt om op restaurant te zitten.  Ze moeten nog zoveel leren dus je kan er niet meteen alles van verwachten.  Het is een leerproces.

IMG_5193

Misschien heb je wel iets aan deze tips als je vanavond op restaurant gaat eten om het einde van het jaar te vieren!  Ik wens jullie allemaal veel plezier in 2016 en een goede gezondheid voor jezelf en de kinderen. Geniet van elkaar!

             Love mum Griet

Fashion: #OOTD 1st of Januari! Snow fun in Tirol

#OOTD HC in the mountains

0