mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Movie time

Hallo Mums, Gisteren ben ik met HC voor het eerst naar de cinema geweest.  Het was een leuke en nieuwe ervaring voor hem.  Wanneer kan je met je kleintje naar de bioscoop gaan?  En hoe pak je het aan als ze de zaal op stelten zetten  (waar ik trouwens schrik voor had) :-) 2,5 jaar is vrij jong, maar hij wou zo graag THE GOOD DINOSAUR zien.

 • Zoek een film uit waar zijn/haar interesses liggen.
 • Ga naar de bioscoop wanneer er niet veel volk aanwezig gaat zijn of een film die al een tijdje in de zalen is.  De eerste keer kan nogal een overrompeling zijn en krijgen ze veel externe prikkels.  Voor een eerste bioscoop ervaring kan je het beter rustig houden.
 • Vertel de dag voordien wat jullie gaan doen.  Maak het spannend!
 • Laat ze in de bioscoop iets lekkers kiezen.  HC dacht even dat hij al het snoep ff mocht testen ;-)
 • Na een tijdje was hij even zijn interesse kwijt en begon hij rond te lopen om alles te ontdekken.  Ik heb hem even laten doen en hij kwam snel terug naar boven gelopen.  Het nadeel bij HC is wel dat hij geen schrik heeft, buiten van zijn denkbeeldige kabouters.
 • Tijdens de pauze zijn we even gaan plassen.  Even iets anders doen of laten rondlopen tijdens de pauze op de gang kan wonderen doen.
 • De 2de helft was hij terug full focus.  Doen je kinderen toch lastig of huilen ze, ga er dan even mee naar buiten om ze uit te leggen dat ze stil moeten zijn omdat de andere kindjes graag de film willen zien.  Heeft hij of zij er geen zin meer in?  No prob, het was het proberen waard en jullie hebben toch even een uitstapje gemaakt.
 • Neem steeds hun lievelingsknuffel mee of fopspeen als ze deze nog hebben.  Soms kan het zijn dat ze inslaap vallen of je ze hier even mee kan stil houden.
 • Een ouder neefje, nichtje, zusjes of broertje kan soms ook helpen om het voorbeeld te geven.

Mijn eerste film ervaring met HC viel heel goed mee.  Hij is maar 2x gaan lopen door de zaal en heeft de film uiteindelijk goed uitgekeken.  Kinderen moet je laten ontdekken.  Het leven is 1 avontuur en door grenzen af te tasten ontwikkelen zich.  Veel plezier als  jullie een poging wagen en laat mij zeker weten hoe jullie het bij jullie is geweest.


Hello moms, Yesterday I went for the first time to the movies with my little boy. It was a fun and new experience for him. When is the time ready for  your little one to go to the movies?  HC is 2.5 years old so quite young, but he was so eager to see THE GOOD DINOSAUR. I have some personal tips below:

 • Find a movie where his / her interests lie. 
 • Go to the movies on a time when its calm. For a first cinema experience you can keep it better quiet. 
 • Tell the day before, what your going to do.  That Makes it exciting!
 • Let them choose something sweet for during the movie. HC thought he could test all the candy ;-)
 • After a while he even lost his interest and he began to walk around.  I ldid let him do.  The disadvantage of HC is that he has no fear.
 • During the break we went for a pee.  Just a small break can do wonders.  Let them run around for 10min during the break.
 • The 2nd half he was back full focus. Do your kids cry, go then just outside to explain to them that they should be quiet because the other kids like to see the movie. Does he or she no longer feels in? No prob, it was worth a try. Don't be angry. 
 • Always take along their favorite toy or pacifier if they still have one. Sometimes it may be that they fall asleep or you can keep them quiet with it. 
 • An older cousin, niece, sisters or brother can sometimes help to show them how to act.                                                         My first movie experience with HC was very nice. He only got up twice to walk through the room.  Children need to discover. Life is one adventure and they need to scan there borders for a good developing. Have fun if you give it a try and let me know how it was.

image1

Love Mum Griet

 

Goede voornemens! #Mumgoals

Goodyear tekenwedstrijd!!!

0