mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Interview Mommy To Be model - presentatrice Elissa Guarraci

Ze is jong, bloedmooi, heeft een hart van goud en is zwanger van haar eerste wondertje!  Elisa Guarraci (25) presenteerde tot voor kort op de jongere muziek zender JIM TV en is nu vooral artistiek bezig.  Ze heeft haar eigen schaapje "NUNA" waarmee ze custom made geboorte kaartjes maakt voor hem & haar.  Ze schildert ook prachtige kinderkamers, maw een creative duizendpoot.  Ik had een leuke en warme babbel met haar.

FullSizeRender

 

1. Wat vindt jij het zwaarst aan zwanger zijn?

Mensen die mij kennen, weten dat ik een duizendpoot ben die weinig of niet kan/wil stilzitten. Sinds onze zwangerschap is daar echter vrijwel meteen verandering in gekomen. Het huishouden en mijn vele verschillende opdrachten(Ik werk als zelfstandig tekenares/graficus-presentatrice-model) moesten voor het eerst zonder boe of ba plaats maken voor vele uren in de zetel of hangend boven de toiletbril. Het gezegde "luisteren naar je lichaam" was opeens werkelijkheid geworden, iets wat zowel fysiek als emotioneel toch even als een donderslag bij heldere hemel kwam.

2. Wat is het leukst aan zwanger zijn?

Sinds enkele weken(we zijn nu bijna 18 weken-4maanden en een klets- ver) kunnen mijn vriend en ik eindelijk genieten van een écht zwangerschapsbuikje. Ik ben nogal "een platte" van postuur en volgens zogehete zwangerschapskenners zou mijn buikje pas na een dikke maand of 6 komen kijken.. Gelukkig voor ons dacht de natuur daar anders over. Ik ben na 4 maanden zwangerschap ook eindelijk mijn eerste kilootje aangekomen, holé!

IMG_5412

3. Wat is je zwangerschapsstijl?

Ik lieg niet als ik zeg dat ik nooit echt een 'stijl' heb gehanteerd. Gewoon omdat ik kan(en wil) varieren van zwarte bikerboots en een leren jacket tot all-classy in beige tinten en een elegante hak. Wat ik anderzijds wél merk is dat -nu mijn eigen kledij echt wel te smal geworden is en dus absoluut niet comfortabel meer zit- ik zonder twijfel ga voor leggings(van het heerlijke comfy én classy Billion Dollar Babes) in verschillende kleuren en die combineer ik het liefst met lange tops. Op die manier kan ik alsnog kiezen om de outfit in z'n geheel af te werken met een sassy enkellaarsje of bijvoorbeeld overknee boots. Het is een uitdaging om toch een béetje 'dressed' voor de dag te komen, maar dat maakt het dan ook extra leuk.

4. Wat is je beauty routine?

's Ochtends was ik mijn gezicht met warm-lauw water, gevolgd door de IKARI tonic om mijn huid te reinigen.. Eens dat gebeurd is, ga ik voor een dun laagje dagcrème(tevens van IKARI, Renew 3) gevolgd door mijn Bourjois BB Crème, een natuurlijke potlood-lip, mascara en een beetje bronzer(onder de cheekbones en kaak) afgewerkt door kleine 'appeltjes' rozige blush voor een frisse look.. 's Avonds doe ik hetzelfde. Dan start ik met de cleansing lotion, gevolgd door wat tonic voor de T-zone en dan ga ik opnieuw voor dezelfde crème als 's ochtends, ik hou van dag/nachtcrème in éen! (TIP: eens in de week stoom ik mijn gezicht boven heet water en scrub ik mijn gezicht, gevolgd door tonic om mijn huid egaal en jong te houden)

IMG_5420

5. Let je op je voeding? Ben je anders of bewuster gaan eten?

Sowieso ben ik niet het type dat erg op haar eten moet letten, diëten staan dan ook nooit op mijn agenda.. Al geef ik wel toe dat je lichaam je tempel is, en het dus goed onderhouden moet worden. Sinds mijn zwangerschap heb ik nòg meer honger dan anders, dus probeer ik wel gezonder te snoepen(denk aan appels, geschilde wortelen, kerstomaatjes, yoghurt, noten en zaden, gedroogd fruit, ..) en ook mijn ontbijt probeer ik zo stevig mogelijk in te zetten, zodat ik geen flauw gevoel heb door de dag. (ontbijt: 1 avocado, 3/4 eiwitten in olijfolie gebakken, 1 gesneden tomaat met olie/azijn/basilicum, 1 rode biet, Kiwi, enkele-doch soms ook erg veel- sneden waldkorn brood)

6. Hoe blijf je in vorm? Sport je?

Omdat de eerste 3 maanden van de zwangerschap zo hels waren, heb ik niets van sport kunnen doen. Gelukkig hebben we een grote hond die om veel beweging en dus ook enkele stevige wandelingen per dag vraagt. Al is mijn lichaam wel wat slapper dan normaal. Gelukkig kan ik nu eindelijk genieten en ga ik op maandag zwangerschapszwemmen en 1 andere dag in de week, samen met mijn vriend. Op die manier train ik meteen al mijn spieren en kan ik heerlijk ontspannen genieten van dat samen licht zijn in het water.

7. Je bent jong, was het het altijd je droom om jong mama te worden?

Thuis heb ik altijd verkondigd dat ik voor mijn 25e voor het eerst mama zou willen worden, al zou dat wél gepaard moeten gaan met de ideale partner, natuurlijk. Nico en ik zijn nu 2,5 jaar samen, niet zo gek lang dus, maar zeker lang genoeg om te weten wat we willen in het leven, en dat kunnen we prima of misschien zelfs beter en geplander mét een kind. Sowieso zal het thuiskomen in een liefdevol gezin.

IMG_5404

8. Hoeveel kinderen wil je?

Zelf kom ik uit een gezin van 5 kids, ik heb 2 oudere broers en mijn zusjes zijn per twee gekomen, zij zijn 6 jaar jonger. Om zelf 5 kinderen te krijgen, moet je in de wereld van vandaag als vader dan maar voor een TOPjob zorgen, zodat de moeder eventueel zou kunnen thuisblijven om als huisvrouw-die andere onbetaalde full-time job- te kunnen uitoefenen. Een ondenkbaar gegeven in mijn wereld, alsook die van mijn vriend.. Dus ik stel voor dat we gewoontjes zullen starten met éen kindje.. Al zou een kroost van 3 of 4 toddlers helemaal geweldig zijn natuurlijk!

9. Wat voor een mama wil je zijn? 

Ik denk dat ik éen van de weinige vrouwen ben die tijdens de zwangerschap bezig is met andere dingen dan zwanger zijn en daar alles voor in huis halen. Ik zie zwanger zijn, bevallen en moeder worden als erg natuurlijke gebeurtenissen in het leven, dus ik zal ieder nieuw moment zo goed mogelijk proberen op te vangen samen met Nico en er het beste van willen maken. Als we onze kinderen met de juiste normen en waarden en een gezonde portie liefde groottrekken, denk ik dat je het al geweldig gedaan hebt. Ik zal er ook op toezien dat onze kids leren actief spelen, sociaal zijn naar anderen toe en hun neus niet optrekken als het etenstijd is.. Of ik streng ga zijn? absoluut! GEEN cola

10. Waar geniet je nu het meest van?

Ik kan echt heerlijk genieten van een relaxerend bad, Klara op de radio, wrijven over mijn buikje en gezellig samen met Nico en Nobu(de hond, weet je nog) gaan wandelen in het bos of in de wijk.

IMG_5418

11. Heb je rare “goestingen”

Raar niet, wél zoet.. Iets waar ik wel wat schrik voor had. Cola en waterijs durf ik al wel eens vaker te snoepen..

12. Merk je dat je lichaam anders wordt?

Ja absoluut. Het is bijna ongeloofelijk als je de veranderingen gaat vaststellen. Mijn tepels werder groter en donkerder van kleur, wat lovehandles over de rand van je broek (die nog maar net-nu zelfs niet meer- past), de grote navel die ik had is opeens een hoedje geworden dat naar buiten komt piepen, meer haargroei op intieme plekken, and so on... Jep, een vrouw zegt vanaf de start van nieuw leven écht vaarwel tegen haar oude ik, dat kan ik je vertellen!

13. Hoe breng je je dagen door?

Dankzij mijn geweldige job kan ik veeleer van thuis uit werken (tenzij het een modellen of presentatie opdracht is natuurlijk) en probeer ik dat ook zo vaak mogelijk te doen. Al is dat ook erg moeilijk als je huishouden ook moet gebeuren en je moet 's middags enkel voor jezelf koken.. Daarom probeer 's morgens mijn volle aandacht te richten op onze hond en het huishouden en tracht ik 's middags mijn meetings te plannen bij een lichte lunch, op die manier kom ik het huis uit en ook wat onder de mensen. 's Avonds maak ik dan tijd om alles thuis af te werken, mijn mails te beantwoorden, samen met mijn vriend te eten en af te ruimen, en dan liefst nog wat lang uitgestrekt in de zetel te knuffelen of bij te babbelen.

IMG_5409

Love Mum Griet

instagram: Elisaguarraci

email: elisa.guarraci@gmail.com

Beauty: My Beauty secrets

Healthy food recipes: Italian style

0