mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Maandag soepdag Erwten-muntsoep

Hello Mums,  Het is weer maandag!  Gisteren zat ik nog in Parijs op de PLAYTIME beurs.  Ik heb er een paar leuke merkjes gezien.  Altijd leuk om inspiratie op te doen en te koppelen naar een leuke plek zoals Parijs.  Vandaag back to reality en maken we een lekker soepje klaar.  Met dit weer kan een lekker erwtensoep wel smaken.  Maar dan met een fris kantje. Wat heb je nodig:

1 ui - Klein stukje gember - teentje look - 2 pakken diepvries erwten (400gr/stuk) - een bos verse munt - verse 1,5L kippen of groenten bouillon of 3 blokjes - peper & zout

Bereiding:

Stoof de ui aan in Ghee of olijfolie.  Voeg de gesneden look en gember er aan toe.  Stoof alles even aan en voeg de 2 pakken diepvries erwten eraan toe.  Laat even stoven en voeg de bouillon toe of het water met de bouillonblokjes.  Laat alles even goed koken.  Voeg op het einde de munt eraan toe (gewoon even grof uit elkaar trekken) en laat even meekoken.  Mix alles fijn met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.  Voor de liefhebbers van een fijnere soep in plaats van een soep met een "beet" aan, kan je alles even door de zeef laten gaan.  Thibeau & HC zijn gek op deze soep en ik ook.  Enjoy!


 

Mums Hello, It's Monday! Yesterday I was still in Paris for PLAYTIME fair. I have seen some nice stuff.  Always nice to get some new inspiration. Today, back to reality. With this weather a delicious pea soup tastes soon much better. But with a extra fresh edge.

What do you need:

1 onion - Small piece of ginger - clove of garlic - two packs of frozen peas (400g / piece) - a bunch of fresh mint - fresh 1.5 liter chicken or vegetable broth or three blocks - salt & pepper

Preparation:

Fry the onion in ghee or olive oil. Add the chopped garlic and ginger.  Stew everything and add the two packs of frozen peas. Add the stock or water with bouillon cubes. Let everything cook well. Add at the end the shopped mint and let it cook 5 more min. Mix everything with a blender and season with salt and pepper. For lovers of finer soup instead of a soup with a "bite", you can just let everything go through the sieve. Thibeau & HC love this soup and me as well. Enjoy! and have a nice day.

image1

Label crush: CosISaidSO

DIY: Boekenrekjes

0