mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Een nieuwe baby in een samengesteld gezin

Hello mums, Ik krijg veel vragen van mama's over een nieuwe baby in een nieuw samengesteld gezin.  Of gewoon over een 2de baby.  Ik heb zelf een "nieuw samengesteld" gezin.  Niet alles loopt in het leven zoals je verwacht en dat maakt het leven net zo leuk.  Zwaar soms, maar uiteindelijk moet je er een les uit leren.  Je kan je vragen blijven stellen, zoals waarom en wat heb ik verkeerd gedaan maar daar kom je niet verder mee.  Je moet vooruit en het beste ervan maken. Ik wou vroeger geen kinderen.  Vrijheid, kunnen gaan en staan waar ik wou. Niet gekwetst kunnen geraken.  Toen ik 22 was en zwanger werd heb ik mijn leven 300 graden omgegooid.  Van werken en feesten naar werken en mama zijn.  Ik stond er alleen voor maar het was het beste en mooiste wat mij kon overkomen!  Ik was wel alleen zwanger, ben alleen bevallen en heb mijn oudste zoon alleen opgevoed.  Ik heb daarom met hem een super sterke band.  Toen ik mijn man leerde kennen wou ik graag nog een kind, maar natuurlijk zat ik met veel vragen.  Zoals, hoe gaat Thibeau dit oppakken?  Doe ik er wel goed aan?  Blijft dit wel duren? Hoe ga ik er mee om naar Thibeau toe?  Kan ik mijn 2de kindje even graag zien?  Een greep van vragen die door mijn hoofd spookte.  Je hebt geen zekerheden in je leven.  Ik ben een gevoelsmens en volg altijd mijn hart dus besloot er voor te gaan.  En eerlijk?!  Wij mama's stellen ons veel te veel vragen ;-)  Thibeau is echt een top grote broer en Laura(mijn plusdochter) een toffe bezorgde grote zus.  Ik heb grote broer en zus zelfs meter en peter gemaakt!  Gewoon voor een extra speciaal gevoel te geven! En als er vragen zijn, gewoon open over praten en luisteren.  Ik krijg soms harde vragen, zoals waarom heeft HC wel een "echte" papa en wil mijn papa niets met mij te maken hebben? Dan breekt mijn mama hart in 1000 stukken omdat je die situatie niet in de hand heb. Je kan niet verplichten iemand zijn kinderen graag te zien, het zegt vooral meer over de persoon.   Ik zeg dan steeds: Een papa is iemand die voor je zorgt, je pijntjes wegneemt en er onvoorwaardelijk voor je is. In dit geval is het Anthony, mijn man.

Hoe pak je een nieuwe baby aan in een samengesteld gezin?  Ik vroeg het aan life coach Angela Bitonti.  Zij heeft zich ook gespecialiseerd in kinderen.

Kan je 2de kindje of nieuwe baby in een samengesteld gezin even graag zien als je eerste?

Je kan je 2e zeker even graag zien als je eerste kind.  Soms beleef je je 2de bewuster omdat je al ervaring hebt en weet hoe snel alles gaat :-)

Hoe pak je de komst van een nieuwe baby aan in een samengesteld gezin?

Geef je grote kinderen het gevoel dat ze een grote taak hebben als grote zus of broer.  Het is ook belangrijk dat de geboorte van de nieuwe baby voor de grote broer of zus goed wordt aangepakt.  Je kinderen zoveel mogelijk betrekken bij alles betreffende de baby.  Bij de geboorte bv een cadeautje langs de baby leggen voor de broer of zus als ze komen bezoeken. Het zijn maar kleine tips maar kinderen stellen zich minder vragen dan mama's.  En als er vragen zijn, gewoon open over praten en luisteren.

IMG_5332

Heb je zelf nog vragen dan kan je altijd eens langsgaan bij Life Coach Angela Bitonti 0032 (0)477.67.06.20

Love mum Griet

Beauty: Droge handen JET!

Interview: International power mom Ingrid Vandebosch-Gordon

0