mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Gezondheid: Rijstwafels

Hello mums,  We willen toch allemaal het beste voor onze kids.  Gezonde voeding hoort daar ook bij.  Maar wat als je plots ontdekt dat "gezonde snacks" toch niet zo gezond zijn?  Integendeel!  Ik was toch even in shock toen ik een artikel las over rijstwafels en bruine rijst.  Laat dat nu 2 voedingsmiddelen zijn die wij thuis toch veel gebruiken.  Vooral mijn klein aapje HC is gek op rijstwafels.

Uit rapportages van de EFSA, de Europese organisatie die de kwaliteit van voedsel bewaakt, blijkt dat we vooral via granen en rijstproducten arsenicum binnenkrijgen. Volgens sommige betekent dit dat je op moet passen met het geven van rijstproducten aan kinderen!  Toen ik dit las, kreeg ik het al warm!  Wat is Arsenicum nu precies en wat doet het?

Arsenicum is dus een metaal dat van nature voorkomt in gesteente, de bodem en grondwater. Voor de mens is het een potentieel giftige stof, waar je niet te veel van moet binnen krijgen. Een langdurig hoge inname kan de kans op huidaandoeningen, hartziekten en bepaalde vormen van kanker verhogen.

rijstwafel

Wat dus met rijstwafels vroeg ik mij af?!  Blijkbaar krijgen jonge kinderen door hun lage lichaamsgewicht al snel te veel binnen.Het gaat vooral om kinderen die niet alleen vaak rijst bij de warme maaltijd eten, maar ook rijstwafels als tussendoortje eten en die rijstepap of rijstemelk gebruiken.  Je kan dus best rijst vervangen door emble, pasta, gierst of quinoa. Let ook op met babyvoeding.  Deze heeft veel op rijst gebaseerde ingrediënten dus check welke producten je aan je baby geeft. Ik heb in een artikel gelezen hier in USA, dat je best rijstwafels kan vermijden voor  kinderen onder de 6 jaar.  In Zweden en Noorwegen is dit de aangeraden leeftijd.

Wat kan je best zelf doen als je rijst gaat eten. (bruine rijst heeft nog meer risico) Was de rijst zorgvuldig.  Daarmee was je naar het schijnt al 70% van de vuiligheid eraf.  Check de herkomst van de rijst.  Koop rijst van minder vervuilde gebieden zoals Himalaya (Noord-India en Nepal).

Ik wou dit toch even met jullie delen.  Variatie in de voeding is belangrijk en vooral bij kleine kinderen.  Zo'n onderzoeken gaan soms aan ons mama's voorbij.

Love Mum Griet

 

M.O.T.W & Oral B

#OOTD

0