mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Bednet

Hallo Mums, Je kind dat een paar dagen ziek is, is al best zielig en breekt soms je hart.  Maar wat als je kind getroffen wordt door een ziekte waardoor hij/zij niet meer naar school kan?  Geen les meer kan volgen voor een tijdje of zijn/haar vriendjes moet missen?  Hoe vang je die achterstand op met school en sociale vaardigheden? Gelukkig bestaat er internet!  Hebben jullie al van Bednet gehoord? Op 4 maart houden ze de Nationale Pyjamadag. Om alle kinderen en jongeren die niet naar school kunnen een hart onder de riem te steken.Bednet zorgt ervoor dat langdurige zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen, van thuis uit samen met hun eigen klas toch de lessen kunnen blijven volgen.

1. Wat is Bednet? Bednet zorgt ervoor dat langdurig of chronisch zieke kinderen, jongeren en tienermoeders die niet naar school kunnen toch de lessen kunnen blijven volgen. Via de computer thuis kunnen zieke kinderen en jongeren rechtstreeks en gratis les volgen, samen met hun eigen klasgenoten.

2. Hoe is Bednet ontstaan?

Bednet ontstond in 2002 als innovatieproject in stad Antwerpen. De gelijknamige vzw werd 10 jaar geleden opgericht door Kathy Lindekens, samen met enkele zeer gemotiveerde vrijwilligers.  Sinds 1 september 2014 heeft Bednet een nieuw systeem geïntroduceerd om tegemoet te komen aan de nieuwe noden in klassen.  Bednet heeft ondertussen al meer dan 1400 zieke kinderen kunnen helpen in Vlaanderen en Brussel, in alle netten en alle onderwijsrichtingen. Bednet zorgt voor het ICT-platform en de hardware (bv. computer, webcam, headset, scanner/printer, …) alsook de begeleiding van het hele project. Ongeveer 9 op 10 kinderen die Bednet gebruiken kunnen samen met hun vrienden overgaan naar het volgend leerjaar. Bednet biedt zijn diensten volledig gratis aan voor het kind en de betrokken school. Het heeft door de jaren heen steeds weer een beroep gedaan op bedrijven en particulieren om dit unieke project te steunen.

Enkele cijfers:

-Sinds de opstart van Bednet hebben al 1400 langdurig zieke kinderen uit 790 Vlaamse scholen van Bednet synchroon internetonderwijs (SIO) gebruik kunnen maken.

-258 kinderen hebben al meer dan één schooljaar met Bednet gewerkt.

-Op dit moment volgt Bednet 240 kinderen op.

-41% van de kinderen gebruikt Bednet tussen de 7 maanden en een gans schooljaar.

-2 op 3 van de kinderen en jongeren komt uit het secundair onderwijs.

-1 op 5 scholen in Vlaanderen en Brussel hebben reeds een beroep gedaan op Bednet.

-Kanker blijft met 41% de meest voorkomende pathologie.

Een getuigenis

3. Op 4/3 is het #pyjamadag. Wat is precies de bedoeling? We roepen alle lagere en middelbare scholen op om in pyjama naar school te komen om zo alle zieke kinderen die niet naar school kunnen een hart onder de riem te steken. Meer info op: http://www.bednet.be/pyjamadag

Maar ook wij mama's kunnen Bednet steunen door bijvoorbeeld de avond voordien of die ochtend een foto te posten van je kinderen (of jezelf, waarom niet?) in pyjama om te tonen dat je de Nationale Pyjamdag steunt. Dat hoeft heus geen serieuze foto te zijn. De Bednetters zijn dan wel ziek, hun humor verliezen ze niet.  Dus laat jullie goed gaan!  Vergeet #pyjamadag & #Bednet #mumoftheworld niet ;-)

Love Mum Griet

Fashion: Stripes and salopettes

M.O.T.W & Oral B

0