mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Kim Clijsters ontwerpt haar eigen kindercollectie voor JBC

Hello Mums,  Stilzitten zit blijkbaar niet in de genen van de familie Clijsters.  Mama en ex-tennister Kim Clijsters brengt haar eigen kindercollectie uit in samenwerking met JBC!  Eens een Champ. altijd een Champ! Lezen jullie mee? JBC_SS16_KimClijsters_Capture One Session0007 12

KIM CLIJSTERS, JADA & JACK OP HUN PAASBEST MET JBC

Als jonge mama van Jada en Jack weet Kim Clijsters perfect welke kleren kinderen graag dragen. In samenwerking met JBC creëerde ze een capsulecollectie binnen de K3-meisjeslijn voor Jada en de Wickie-jongenslijn voor Jack. Avontuur en natuur lopen als een rode draad doorheen de collectie. Geen wonder: het gezin Lynch-Clijsters trekt er zelf graag op uit in de natuur.

Met deze collectie maak je je debuut in de mode. Hoe kijk je hierop terug?

Kim Clijsters: "Het was niet meteen mijn grootste ambitie, maar toen het me werd aangeboden, was ik wel onmiddellijk enthousiast. En de kinderen uiteraard ook. Ik was nauw betrokken bij het creatieproces: ik mocht zeggen wat ik mooi en vooral ook niet mooi vind. Zo hoeven tierlantijntjes niet echt voor mij. In de plaats daarvan kies ik voor comfort."

Waarom heb je toegezegd voor deze samenwerking? Was het feit dat JBC ook Limburgs is een extra argument?

Kim: "Ik zie Ann en Bart geregeld op de wedstrijden van Limburg United waar mijn man Brian coach is. We hadden twee jaar geleden al een aangename samenwerking rond de Revive Cradle to Cradle collectie die bestemd was voor de amateursporter. En ja, het feit dat JBC een Limburgs bedrijf is, heeft ook wel meegespeeld."

JBC_SS16_KimClijsters_Capture One Session0005 18

Wat waren je inspiratiebronnen voor deze collectie?

Kim: "Mijn inspiratie heb ik vooral uit de natuur gehaald. We trekken graag met heel het gezin het bos in, voor een stevige wandeling of voor een picknick. Ik wou in deze collectie het accent leggen op natuurlijke kleuren. Ook de motieven komen recht uit de natuur. Zo verwijst de libel die overal in de collectie terugkomt, naar een waar gebeurd verhaal. Op vakantie lag Jada op een zwemband met haar hand omhoog en er streek een libel op neer. Telkens ze daarna haar vinger weer opstak kwam het beestje terug."

Wat zijn je favoriete stukken uit de collectie?

Kim: "Mijn favoriet is de boyfriend jeans met daarop een T-shirt."

Waarop let je zelf wanneer je kleren koopt voor jouw kinderen?

Kim: "Kleren moeten in de eerste plaats aangenaam zitten. Kinderen lopen rond, ravotten,... dan gaat geriefelijkheid boven alles. Daarnaast vind ik het toch ook belangrijk dat het mooi is. Voor Jack heb ik daar nog helemaal de vrije hand in..."

En Jada, heeft zij veel inspraak in de keuze van haar kleren? Waar is ze dol op?

Kim: "Ja, Jada komt op een leeftijd waarop ze al goed weet wat ze wil. En dat strookt niet altijd met mijn eerste keuze (lacht). Nu goed, ze gaat ook vooral voor comfort: leggings doen het erg goed bij haar."

JBC_SS16_KimClijsters_Capture One Session0006 8

Hoe is de samenwerking verlopen? Smaakt ze naar meer?

Kim: "Het was vooral erg leuk om het hele proces van creatie tot productie te leren kennen en van zo dichtbij te kunnen volgen. Ik verbaas me er steeds over hoeveel tijd de creatie en voorbereiding van een collectie in beslag neemt. Het hele proces start al een jaar voor de kleding in de winkel ligt. Ik wil dit zeker nog eens doen, misschien nog niet onmiddellijk, maar ik sta zeker open voor een vervolg."

De collectie is deels een capsulecollectie van K3, deels van Wickie. Is Jada een K3 fan? En Jack, kent hij Wickie?

Kim: "Het designproces start een jaar op voorhand. Toen was Jada een ongelooflijke K3-fan, maar nu voelt ze zich er al een beetje te oud voor, de stoere meid. Ze worden snel groot hé. Jack kijkt graag naar Wickie, de guitige Viking die graag vliegert en het opneemt tegen gigamonsters, maar momenteel blijft Bumba toch nog zijn favoriet."

JBC_SS16_KimClijsters_Capture One Session0035 6 De capsulecollectie van Kim Clijsters voor JBC is vanaf nu beschikbaar in alle JBC winkels en op jbc.com. De prijzen variëren tussen 12,50 euro en 49,90 euro.

 

 

Maandag Soepdag: Bloemkoolsoep

My beauty rituals

0