mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Paashazenjacht! Een leuk uitstapje, met de kids!

Hello Mums!  De Paasvakantie is in aantocht!  Misschien hebben jullie wel zin in een leuke uitstap of een sportief weekendje aan zee met de kinderen!  Knokke - Heist is dan de place to be! Lees snel waarom! Inschrijven kan iedereen en is gratis!

Op paashazenjacht in Knokke-Heist Hazenjacht geeft gezinnen voorproefje van eerste officiële geocaching tour

Tijdens het paasweekend, op zaterdag 26 maart, organiseert Knokke-Heist een spannende hazenjacht. Op verschillende groene plekjes in de gemeente zullen 8 paashazen verstopt zitten. Kinderen en hun ouders kunnen de hazen terugvinden via de GPS-coördinaten. Wie alle hazen vindt, wordt beloond met een heerlijke chocolade paashaas. De hazenjacht is een kortere en eenvoudigere versie van de Knokke-Heist GeoTour. Dat is de eerste officiële tour voor geocaching - of schattenjagen via GPS of smartphone - in België.

Knokke_Geocaching-10

Op zoek naar 8 verborgen paashazen

De hazenjacht is een tour van 8 kilometer, die gezinnen te voet of met de fiets kunnen afleggen. De coördinaten van alle verborgen paashazen worden gedownload op een eenvoudige wandel-GPS of op de officiële geocaching-app voor smartphone. In elke verstopte haas zit een filmrolletje met daarin een speciale code. Kinderen die de haas vinden, noteren die code in een paspoort. In ruil voor een volledig ingevuld paspoort, krijgen ze een chocolade paashaas. Inschrijven is gratis. Dankzij de hazenjacht kunnen bezoekers op een gezinsvriendelijke manier kennis maken met geocachen.

Officiële Knokke-Heist GeoTour

Wie het wat avontuurlijker en moeilijker wil, kan vanaf zondag 27 maart de Knokke-Heist GeoTour volgen. Op verschillende plaatsen in België kan je nu al op zoek gaan naar verborgen caches, maar de Knokke-Heist GeoTour is de eerste volledige geocaching tour die geregistreerd is op de internationale geocaching website.

Knokke_Geocaching-15

Het volledige traject is 35 kilometer en telt 25 verborgen caches, of waterdichte dozen met daarin een logboek. Deelnemers kunnen de GeoTour te voet of met de fiets afleggen, in één keer of op verschillende momenten. Net als bij de hazenjacht zijn de precieze coördinaten van elke verstopplaats online terug te vinden. Geocachers downloaden ze vervolgens op een wandel-GPS of op de geocaching-app.

Puur genieten van de natuur

De Knokke-Heist GeoTour staat helemaal in het teken van puur genieten van de natuur en daagt bezoekers uit om natuurgebieden en bezienswaardigheden te leren kennen, die ze anders misschien nooit zouden ontdekken. Schepen van Toerisme Anthony Wittesaele: "Als groenste gemeente van de Belgische kust biedt Knokke-Heist niet alleen zon-zee-strand, maar ook prachtige bossen, polders en duinen. Denk maar aan de baai van Heist, de vuurtorenweide, de gezellige straatjes van Ramskapelle en natuurlijk het Zwin. Knokke-Heist is er dan ook bijzonder trots op dat ze de eerste officiële GeoTour in België kunnen aanbieden. Dit is een belangrijke innovatie op het vlak van toerisme, waarmee bezoekers onze gemeente op een andere, vooruitstrevende manier kunnen beleven, met veel respect voor de natuur."

Knokke_Geocaching-1

Praktische informatie

Hazenjacht: Zaterdag 26 maart, doorlopend van 10 uur tot 18 uur Startpunt: Lichttorenplein Knokke-Heist Inschrijven: www.myknokke-heist.be/hazenjacht/inschrijven of ter plaatse

Knokke-Heist GeoTour: Permanent open vanaf zondag 27 maart

 

DIY Paastak

Lifestyle: Terrorisme en kinderen, hoe ga je ermee om? Lees snel KLASSE

0