mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Hoe overleef je een autovakantie met kinderen

Hallo Mums!  Overleven jullie het een beetje?  De laatste weken van school?  Hier zijn er nog 2 met examen bezig.  Wat een gedoe soms.  Ik moet trekken en sleuren.  Maar nog een dikke week en dan is het vakantie!  Zijn er plannen om op vakantie te gaan je met kinderen?  Een autovakantie?  Vliegvakantie?  Mijn 2 grote kinderen uren in de wagen zetten geeft soms conflicten ;-)  Laat staan met nog een extra hyper actieve kleuter erbij.  Henri-Constant heeft echt problemen met stil zitten.  Hij haat lange afstanden rijden en vliegen.  Ik kan mij inbeelden dat veel van jullie ook in dergelijke situaties soms terecht komen. Een autovakantie met je kinderen overleven! Hoe doe je dat?!  Het moet niet altijd kommer en kwel te zijn. Het geheim?  Je goed voorbereiden en een positieve instelling.  Ik deel graag mijn ervaring en tips met jullie om je volgende  autovakantie met je kids zonder zenuwinzinking door te komen. FDJ_2921

1. Een goede planning is het begin van alles

Je reis goed voorbereiden is belangrijk.  Zen vertrekken is bepalend voor heel je trip.  Zorg ervoor dat je je kinderen niet vergeet ;-) en de nodige documenten.  ( Kids ID eigen ID en rijbewijs)  Stippel rustplaatsen uit en eventueel een hotel waar je kan overnachten als tussenstop.  Maak een lunchpakket en neem voldoende drank mee.  Pak een paar dagen voordien je koffers en laad je auto de dag voordien  in zodat een een goed overzicht krijgt ipv snel snel op het laatste moment.  Stokeer je eigen spullen onderaan en dat vd de kids bovenaan, zodat als er iets mis moest lopen je altijd snel aan de koffers kan.

2. Reis zoveel mogelijk 's avonds of  's nachts of wanneer de kinderen slapen. 

De beste reistijd is in de late namiddag vertrekken.  Het belangrijkste is dat de eerste shift door diegene zal gereden worden die de dag nadien ff op de tanden moet bijten om met de kinderen bezig te zijn.  Zorg ervoor dat de nachtchauffeur nog ff kan slapen of rusten voor de 2de shift.  Stop je kinderen en jezelf in comfortabele kleding.  De eerste halte gebruik je voor het avondeten en dan kunnen de kinderen naar dromenland.  Als je echt te moe bent om te rijden zoek je een rustplaats of parking waar je even kan rusten.

3. File

Na 2 uur rijden krijgen mijn kids meestal de kriebels!  Je kan niet verwachten dat ze uren stilzitten.  Stop regelmatig en laat ze even los ;-)  15min de benen strekken kan wonderen doen.   Laat ze naar WC gaan en wat voetballen ofzo. Laat ze even in een speeltuintje spelen.  Plan goed op voorhand je tussenstops waar er eventueel een speeltuintje is zodat je ze kan belonen met een speeltuin als ze beginnen te zagen.

4. Speel mee met je kinderen

Kinderen zijn flink als je je met hen bezighoudt. Dus vergeet die Quality time met je partner om even bij te praten.  Je moet de taken goed verdelen.  1 moet rijden en 1 ouder is bezig met de kinderen. Speel spelletjes die jezelf vroeger deed.  Tel de vrachtwagens, herken de automerken, zing kinderliedjes, koop een leuk verhaaltjes cd, of een nieuwe leuke dvd ...

5. Leuke autospelletjes

Voor een kleine baby is het vrij gemakkelijk.  Alles wat kleurijk is en muziek maakt is ideaal om je kleintje even zoet te houden. Neem vooral voldoende tutjes en pap mee voor tussendoor.  Boekjes met stickers zijn ook altijd een voltreffer.  Voor wat grote kinderen zijn er quiz kaarten of andere leuke kaarten om mee te spelen.  Games = af en toe in elkaars haren hangen. ;-)  De iPad met nieuwe leuke games of filmpjes kan ook helpen.

6. Hou rekening met ongelukjes tijdens je autovakantie

Je herkent dit waarschijnlijk wel.  Je bent onderweg en je kinderen moeten plots tipi doen.  Ik heb geleerd dat als ik met kleine kinderen onderweg ben dat ik een potje moet meepakken.  Dan moeten ze niet op van die vieze wc's van de tankstations gaan.  Vergeet natuurlijk geen natte doekjes of een rol wc papier.  Kinderen die snel wagenziek worden geef je best op voorhand een pilletje tegen wagenziek.  Vergeet geen klein emmertje of plastic zakje mee te nemen in geval van.  Zorg ervoor dat je reserve kleedjes bij de hand hebt liggen..

FDJ_2977

FDJ_3010

Vergeet ook niet dat er een terugrit is ;-) Heb je zelf nog tips overgehouden aan je vorige autovakantie met de kinderen? Deel ze hieronder door een reactie te plaatsen, ik kijk er naar uit.

Love Mum Griet

Photo: Frank DeJongh

DIY afscheidskado voor juf en meester

Lifestyle: Ik ga op reis en neem mee ... Een goede reiskoffer!

0