mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Help mijn kind is allergisch aan huisstofmijt ...

Hello mums, na lang zoeken staat het vast.  Thibeau mijn oudste zoon is allergisch aan huisstofmijt! Hij niesde jaren aan een stuk.  Ik dacht al die tijd dat hij allergisch was aan mijn dieren en pollen.  Dus ik verluchte dagelijks zijn kamer, elke week alles uitwassen op zijn kamer enz.  Maar als hij dan bij mensen op bezoek was kreeg hij het ook.  Recent was ik het zo beu dat ik hem met een smoes mee naar de dokter heb genomen om een bloedtest te laten uitvoeren, op huisstofmijt, dieren, voeding enz.  Het verdict was duidelijk!  Huisstofmijt is dus de grootste boosdoener. Maar wat zijn deze vieze beestjes en wat doen ze? En het belangrijkste ... Wat kan je eraan doen.

tips-tegen-huisstofmijt-google

Huisstofmijt Als je allergisch bent aan huisstofmijt worden de klachten veroorzaakt door een reactie op de uitwerpselen van de huisstofmijt. Huisstofmijten zijn mini kleine insecten die je met het blote ook niet kan waarnemen. Op zich zijn deze beestjes onschadelijk, behalve wanneer je hier allergisch voor bent.  Huisstofmijten voelen zich thuis waar ze zich kunnen voeden door huidschilfers. Dus een slaapkamer is een ideale plaats.  Matrassen, knuffels, dekentjes maar ook tapijten en meubilair.  Door de huisstofmijt krijg je verschillende gezondheidsklachten.  Zoals, benauwdheid als je in de buurt komt van stoffering, hoesten, loopneus, hoofdpijn, slecht slapen, eczeem, ogen die tranen... Geen lachertje.

Wat kan je doen tegen huisstofmijt? Dagelijks goed verluchten en stof afnemen in de slaapkamers en leefruimtes. Maar ook wekelijks je lakens, matras overtrek en donsdeken uitwassen. Geen knuffels in bed of knuffeldekentjes. Geen tapijten of gordijnen.  Gewoon alles zo clean mogelijk houden.  Het is onmogelijk om zonder huisstofmijten te leven maar je kan er wel voor zorgen dat deze beperkt voorkomen.  Medicatie is ook een oplossing maar ik probeer dit steeds zo lang mogelijk uit te stellen.

Sinds kort is er iets nieuws op de markt dat specifiek huisstofmijten aantrekt en in de val lokt! ACAR'UP  Na lang zoeken en een tip, gebruik ik nu deze makkelijke spray die echt wel helpt!  Mijn zoon niest veel minder.  Huisstofmijten overleven op huidschilfers en waar komen deze het meeste voor?  Inderdaad, matrassen.  Om uitdroging te vermijden en zo te kunnen overleven, sturen de huisstofmijten levensnoodzakelijke boodschappen naar elkaar om te groeperen: ze worden aggregatieferomonen genoemd.  ACAR'UP heeft deze feromonen (geurstoffen) geanalyseerd en nagemaakt met een cocktail van plantaardige extracten.  Een zeer precieze dosis van deze extracten trekt de huisstofmijten aan die zich in het midden van uw matras verstoppen.  De methode lokt huisstofmijten in de val door hun eigen communicatiesysteem na te bootsen. Voor meer info moet je zeker eens een kijkje nemen op ACAR'UP

packaging-1-copie

 

Nieuwe kids hype ... Glibbi

Healthy food @ home ... oesterzwammen

0