mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Fashion news: JBC ONTWERPT JAS VAN GERECYCLEERDE PETFLESSEN

Hello mums,  Dat we allemaal ons steentje willen bijdragen aan moeder natuur is tegenwoordig heel normaal.  Vele brands denken verder na dan alleen consumptie.  Het moet een meerwaarde hebben.  Het JBC team Het JBC ontwierp een duurzame, waterafstotende petflessenjas die er ook nog eens goed uitziet.  Ja je leest het goed!  Een jas uit petflessen!  Ik hoor jullie al denken, hoe in godsnaam gaat dat eruit zien?!  Ik moet persoonlijk toegeven dat deze jas zeker in mijn kast komt te hangen voor Henri-Constant.

De petflessenjas behoort tot de I AM collectie, die zoveel mogelijk inzet op duurzame materialen en een duurzame productie. De jas zelf is gemaakt uit 100% gerecycleerd polyester. Dit bekom je door van petflessen polyester draad te maken die geïntegreerd wordt in de stof. Deze methode zorgt voor een glanzende én waterdichte stof.

Het verwerken van petflessen maakt stilaan opgang in de textielindustrie. Er zijn slechts enkele stappen nodig om het pet (of polyethyleentereftalaat) om te toveren tot gerecycleerd polyester. Véél beter voor het milieu, zeker als je weet dat gewone polyester van petroleum wordt gemaakt. Bovendien slinkt de afvalberg als petflessen een tweede leven krijgen in kleding. Ter illustratie: één duurzame jas van JBC bestaat uit maar liefst twintig tot vijventwintig petflessen.

Ook op de fashionbarometer scoort de regenjas hoge punten. De glanzende diepgrijze kleur licht op in een subtiel grafisch motief. En de afwerking van de jas is heel verfijnd, met ritsen en koordjes in hetzelfde donkergrijs. Dankzij het stevige petflessenmateriaal is het regenjack goed waterafstotend en laat hij geen zuchtje wind door.

De jas is vanaf nu te koop in alle JBC winkels en op www.jbc.com. Hij is beschikbaar vanaf maat 122 tot en met maat 164 en kost 59,90 euro.

 

Love Mum Griet

Travel: Er op uit met de kids - Everglades Florida

Interior: Lente kriebels met Gray Label

0