mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Travel: Er op uit met de kids - Everglades Florida

Hello mums,  Ik zit nu meer dan een weekje in Miami en mis mijn kids enorm.  Om de juiste balans te vinden tussen werken, me-time, man-time en relaxen is soms erg moeilijk.  Bij het vertrek heb ik het moeilijk, bij aankomst valt er een druk van mijn schouders en na 3 dagen wil ik terug naar huis voor mijn kinderen en werk. Na een paar dagen "me-time" ga ik automatisch opzoek naar leuke "kids uitjes".  Ik check dan eerst of ze effectief leuk zijn te doen en de moeite om er een uurtje in de wagen te moeten zitten.  Miami heeft zoveel mogelijkheden. Ik ben gek op echte dingen. Het klinkt misschien raar maar ook in Miami kan je "echte" dingen vinden om te doen met kids. Ik ben gek op uitstapjes waar kinderen wat van kunnen bijleren of de echtheid ervan kunnen ervaren.  Ik ben niet zo een grote fan van attracties, zoo's enz.  Ik wil de natuur voelen met zijn goede en slechte kanten ;-)  Daarom heb ik deze keer gekozen voor EVERGLADES NATIONAL PARK of beter SHARK VALLEY!

Op nog geen 45min rijden vanuit Miami Beach waan je je in een andere wereld.  De Everglades is indianen gebied en dat merk je meteen.  Dit landschap is gewoon prachtig, puur natuur, mooi en mysterieus.  Je hebt 3 manieren om dit prachtige stukje wilde natuur te ontdekken.  Te voet, (wat ik gedaan heb) en dan ben je letterlijk een paar uren zoet.  Met de fiets ben je een uur of 3 onderweg  of het treintje dan ben je een dik 1,5u onderweg.  Te voet is leuk, want je bent echt vrij en vlakbij alles. Je spots alles te voet veel beter.   Het treintje is het minst interessante is mijn persoonlijke mening.  Eens je erop zit mag je er niet meer van af.  Het park is in een lus dus je kan niet verloren geraken. In Shark Valley kan je alligators komen spotten!  En niet zo van in de verte achter een draad ofzo, neen heel dichtbij, vlakbij zelfs.  Best akelig de eerste die je tegen komt.  Best gevaarlijk, maar zolang je niet te dichtbij gaat of ze kwaad doet, doen ze niets.  Wel oppassen want ze zijn vliegensvlug. Grommen ze, dan zijn ze boos en kan je beter maar snel verder wandelen, zie je kleintjes?! AFBLIJVEN is de boodschap, hun mama ligt ergens om de hoek en geloof mij, die wil je niet kwaad maken! Als kleintjes bang zijn maken ze een schattig geluidje, maar dan roepen ze eigenlijk hun mama omdat ze stress hebben of bang zijn.  Rustig doorwandelen, zou ik dan zeggen.   Ook kan je prachtige vogels spotten!  Het is echt de moeite om er eens een kijkje te gaan nemen, met of zonder kids.

Je moet wel vroeg vertrekken wil je niet te lang in de file staan.  Er mogen maar een aantal mensen in het park.  Wij zijn om 9u30 vertrokken en net optijd voor de drukte begon.  De alligators komen vooral in de voormiddag en avond op het drogen, dus dat zijn de beste tijden om te gaan wandelen of fietsen.  Mijn kids zouden dit geweldig vinden.  Dit staat op mijn to do list de volgende keer dat ze mee naar Miami komen.  Ik ben gek op de natuur en probeer mijn kinderen hier zoveel mogelijk van mee te geven.  Ik ging vroeger altijd wandelen met vogelspotters en ik heb daar zoveel van geleerd!  Dat zijn van die dingen die als kind altijd bijblijven.  Momenten ... Mooie momenten!

Love Mum Griet

 

DIY: Conservenblikken inspiratie

Fashion news: JBC ONTWERPT JAS VAN GERECYCLEERDE PETFLESSEN

0