mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


My story: Opvoeding van een bijna 4 jarige kleuter met pubers

Hallo Mums, Mama zijn is een zalige ervaring.  Maar eens dat klein leventje in je buik,  is je leven niet meer wat het was.  Alles zal veranderen.  Je ontdekt dingen over jezelf dat je nooit van jezelf had verwacht.  Voor de rest van je leven heb je iets op deze planeet rondlopen dat je super kwetsbaar maakt.  Kinderen, en ze zullen altijd je kinderen blijven. Maar ze worden groot en dat leven maak je langer mee dan je eigen jeugd.  Ouder worden, ze zien opgroeien, studeren, keuzes maken, grootouder worden misschien en zelf misschien terug ingeschakeld worden als oppas  ;-) ...  Het gaat zo snel.  Als ik zie wat er op 4 jaar tijd allemaal kan veranderen.  Laat staan met mijzelf als persoon en m'n oudste van 16! OMG 16!! Ik wil niet nadenken over hoe snel alles voorbij gaat.

Ik heb pubers en een kleuter en ik kan je vertellen dat die 2 grote verschillen best zwaar kunnen zijn.  De kleinste denkt dat hij een puber is en de pubers gedragen zich soms als de grootste kleuters.   Je wil niet weten hoe blij ik soms ben als de kleinste om 20u in zijn bed kruipt, zodat ik eindelijk rust heb.  Wat het zwaarste is?  De pubers of die kleine aap?!  Volmondig de pubers ;-)

HC krijgt sowieso een heel andere opvoeding dan de oudste.  Ook al wou ik dat vermijden.  Het is wat het is, sommige dingen heb je niet in de hand.  De jongste ziet en hoort alles van de grote en leert daardoor veel sneller dingen aan, of ze nu goed of slecht zijn.  Hij is veel verder vooruit.  En dat is normaal.  De meeste samengestelde gezinnen kunnen zich in dit verhaal waarschijnlijk wel herkennen.  Maar de controle houden over die jongste is soms geen lachertje.  Want als hij het niet van mama of papa gedaan krijgt schakelt hij poeslief de oudere broer of zus in :-) En die vinden het natuurlijk leuk om kattenkwaad uit te halen.  Wat ik begrijp ;-)

Ik probeer zo consequent mogelijk te blijven.  Geef duidelijk aan waar de grens ligt en ben best de strengste in huis.  Hij heeft nu sinds kort iets nieuws, alleen uit bed komen en tussen mama en papa komen liggen.  Ik hoop dat dit een periode is, want ik sta vol blauwe plekken van de "trappen" die ik van hem krijg :-)  Telkens leg ik hem terug in zijn bed en telkens komt hij terug.  Of b.v. Tutjes?  Ik probeer hem hier vanaf te krijgen, maar dat is geen evidente zaak.  Hij verstopt ze overal zodat als ik er eentje zogezegd kwijtgeraak hij gewoon met een nieuwe naar boven komt. Nu heeft hij aan de Paashaas zijn tutjes belooft  voor een nieuwe grote jongensfiets, ik ben benieuwd.

Opvoeden blijf een persoonlijke kwestie en ieder gezin heeft zijn eigen regels, laten en doen.  Ik denk persoonlijk dat het belangrijk is dat je kleuter bij je terecht kan met vragen, af en toe een kan worden bijgestuurd en structuur heeft.  Een routine voor een kind is zeer belangrijk.  Maar ik laat hem ook experimenter.  Zelf ondervinden wat niet kan.  Als ik al 10 maal heb gezegd: NEEN niet doen en hij doet het toch, het gewoon laten gebeuren.  Doet hij zich pijn, zal hij het geen 2de keer doen en begrijpt hij mss waarom je zegt dat hij iets niet kan doen voor de gevolgen.

Of ik losser ben met de jongste dan met de 2 oudste?  Absoluut.  Ik laat hem veel meer toe dan mijn eerste.  Dan ben je nog over beschermd en bang iets fout te doen.  Nu ben ik meer relax en denk ik, het komt wel goed.  Maar ik zie ze allemaal even graag, ook al zijn ze erg verschillend en soms heel vermoeiend :-)  Het blijven mijn grootste schatten.

Ik hoor graag jullie ervaring en verhalen over samengestelde gezinnen of kleine kinderen.  Ik ben benieuwd hoe jullie alles als mama ervaren.

Love Mum Griet

 

Beauty: Yes! De zon is daar ...

Lifestyle: Grote wasjes kleine wasjes met Soak!

0