mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Interview: Power mum & styliste Lonneke Nooteboom

Hello Mums, Ik laat jullie soms kennis maken met verschillende mama's over de wereld.  één voor één zijn het Mums of the world.  Dit maal is het de beurt aan Lonneke Nooteboom.  Lonneke is mama van 3 jongens, 3 knappe tieners.  Lonneke is Nederlandse maar woont al meer dan 10 jaar in het noorden van Antwerpen. Ik heb Lonneke ontmoet tijdens een event in Antwerpen enkele maanden geleden, maar volg haar sinds enkele jaren via Instagram en haar blog www.stylemyday.nl  Het was een gezellige ontmoeting, ik ben gek op die Nederlandse gezelligheid en openheid. Lonneke ademt mode & lifestyle. Ze is gek op haar gezin, reizen en haar passie - haar werk.  Ze heeft haar eigen stijl en spreekt heel veel jongen vrouwen aan maar ook vrouwen +35.  Dus waarom Lonneke eens niet wat beter leren kennen? 

1. Wie is Lonneke als styliste? En hoe ben je in de wereld van mode terecht gekomen?

Mijn liefde voor mode zat er al vroeg in. Mijn ouders hadden vroeger een grote verkleedmand en dan deed ik wel tien keer per dag een andere outfit aan, met voor mij veel te grote kleding en hakken van mijn oma. Ik denk dan ook dat mijn stijlgevoel van mijn oma komt. Zij zag er altijd verzorgd uit, met gelakte nagels, lippenstift, een mooi tasje… Zelfs toen ze dement was wilde ze er mooi uit blijven zien, heel bijzonder. Mode zit echt in mijn bloed, ik adem het. Style My Day is overigens ontstaan als inspiratiebord voor mezelf en ik had dus niet verwacht dat het zo groot zou worden. Het is niet dat het me overkomen is – ik werk er keihard voor -. Inmiddels schrijf ik er niet alleen over mode, maar ook over lifestyle. Al is het nog steeds helemaal Lonneke,  alles wat op de website komt is mijn

2. Wat wou jezelf als kind worden? 

Zoals ik hierboven al vertelde zat mijn liefde voor mode er al vroeg in. Ik heb herinneringen vanaf dat ik 3 jaar was. En foto’s waarop ik me continue verkleedde! Ik zag mezelf dus al vroeg iets doen in de mode. Daarom ben ik na mijn middelbare school een mode opleiding gaan doen!

3. Is styliste jou ultieme droomjob? 

Ja absoluut! Ik heb de afgelopen jaren zoveel mooie en leuke dingen mogen meemaken dat het teveel is om op te noemen! Een voorbeeld is mijn debuut als stylist bij RTL4 Koffietijd. Dit was een super spannend, maar cool moment. Maar ook de eerste keer op een podium, de allereerste keer in een magazine en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan! De combinatie met mijn site www.stylemyday.be & NL waar ik andere vrouwen kan inspireren is waanzinnig. Ik ben blij dat ik dit werk mag doen. Wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is, niets komt je aanwaaien, je moet er kei-kei-kei hard voor werken maar als je ergens 1000% voor gaat, gaat het je lukken. In jezelf geloven is echt belangrijk!

4. Wat is voor u stijl hebben?  Wie is je voorbeeld als vrouw qua stijl door de jaren heen?

Mijn stijl zou ik omschrijven als vrouwelijk, stijlvol en met een Franse (Parijs) slag erin. Ik draag graag designer items maar combineer dat het liefst met items van de Topshop, H&M of ZARA. Ik ben ook gék op vintage items, daar stijl ik mijn look meestal mee af. Daarom ben ik dol op de stijl van Parisienne Caroline de Maigret, nonchalant maar toch altijd stijlvol en chic.  Ze draagt vrijwel alleen basis-items van mooie kwaliteit en is goed in het combineren hiervan.

5. Wie is Lonneke als mama? 

Ik heb 3 fantastische jongens die ieder op hun eigen manier hun aandacht nodig hebben.  Wij zijn een heel hecht gezin, ook al zijn we allemaal weleens heel druk, uiteindelijk redden we het samen.  Ik ben een moeder die van gezelligheid houdt maar ook heel duidelijk is in wat er moet gebeuren en dat we elkaar moeten helpen waar nodig. Mijn kinderen mogen in principe alles als er maar overlegd en gecommuniceerd word. En ik hou van eerlijkheid! Dat staat voor alles! Ik werk hard en veel, maar probeer het altijd goed te combineren met mijn kids. Ik wil bijvoorbeeld altijd op woensdagmiddag thuis zijn als de jongste eerder klaar is op school. Ook sta ik elke zaterdag, net zoals alle mama’s, aan de lijn met een hockey wedstrijd. Het is soms best lastig met 3 puberende jongens (11, 16, 18) en mijn mega drukke schema, maar mijn kinderen gaan voor alles! Ik support ze ook ontzettend in alles en vindt het belangrijk om te laten zien dat je overal hard voor moet werken om iets te bereiken in het leven.

6. Werkte je full time toen je net mama werd?  Hoe is alles geëvolueerd voor de werkende zelfstandige mama? Ik heb eigenlijk altijd gewerkt,  gewoon omdat ik het super leuk vindt,  dat is met kinderen niet veranderd. Toen de kinderen jong waren werkte ik een stuk minder. Maar nu ze inmiddels ouder en zelfstandig zijn, merk ik dat werken makkelijker is te combineren. Ik denk dat als je alles goed hebt geregeld zowel voor je kids als voor jezelf dat dit geen enkel probleem is. Het is vooral time management en goed passen en meten :) En als je er bent, geef ze dan 1000% aandacht, dat is het belangrijkste vind ik!

7. Welke leeftijd was een echte uitdaging

Ik denk dat elke leeftijd weer een andere uitdaging heeft. Maar ik zie het niet als ik een uitdaging, mama zijn vindt ik het fijnste wat er is!

8. Hoe ziet een doorsnee dag eruit bij Lonneke?

Ik heb eigenlijk geen dag die hetzelfde is, de ene keer rij vanuit België waar ik al 12 jaar woon ik richting Amsterdam voor een styling opdracht en de andere keer zit ik bij koffietijd aan tafel om te vertellen over de trends van dat seizoen, om vervolgens styling filmpjes op te nemen voor een bedrijf. Altijd anders dus, maar ik hou juist van die variatie. Mijn dagen zijn in ieder geval nooit saai. Wel staat mijn gezin altijd op de eerste plaats. Ik probeer altijd thuis te zijn met het avondeten, dit vindt ik belangrijk. Zodat we samen aan tafel de dag kunnen doornemen.

.9. Hoe zie jij je toekomst als blogster en styliste?  Wat wil je nog bereiken?

Dat nog meer Nederlandse en Belgische vrouwen geïnspireerd raken door mijn blog stylemyday.nl en mij als stylist. Ook hoop ik dat ik mijn werk, waar ik veel van hou, in de toekomst net zo goed kan combineren met mijn gezin als nu. Want mijn gezin staat voor mij altijd op nummer 1!’

10. Heb je voor de zwangere mama’s enkele persoonlijke styling tips?

Blijf bij jezelf, volg je hart, draag wat jij mooi vindt en niet wat mode is. Laat je niet leiden door de trends, haal eruit waar jij warm van wordt en laat de rest voor anderen over. Investeer in goede, mooie basics want die gaan jaren mee. Koop trend-items niet te duur want daar ben je vaak snel op uitgekeken. Hoe je je voelt, straal je uit! En niet te vergeten, zwanger zijn is het meest bijzondere wat ik ook heb mee mogen maken ( 3 keer zelfs) dus show die mooie buik vooral! Niet verbergen alsjeblieft want daar zit je meest bijzondere bezit in! :)

Dank je Lonneke voor je tijd!  Ik wens je super veel succes met alles en dat al je verwachtingen nog mogen uitkomen.  Wie meer over Lonneke wil weten of volgen, neem zeker een kijkje op haar blog www.stylemyday.nl of via instagram Stylemyday.

Love Mum Griet

Copy the style: Mum Beyonce

Bday Henri-Constant

0