mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Beauty: Plastische chirurgie

Hallo mums, Het is en blijft toch soms taboe.  Als het over plastische chirurgie gaat zwijgen ofwel veel vrouwen of hebben ze een uitgesproken mening. En de laatste tijd hoor ik heel veel mannen met een uitgesproken mening.  Ik wist niet dat mannen over hun vrouw of vriendin konden beslissen over wat dan al dan niet kan en mag gebeuren aan het lichaam.  Bon soit, daar ga ik het hier vandaag niet over hebben. Het is in ieder geval niet meer uit het straatbeeld weg te denken.  Gaat het om perfectie of om jezelf een beter gevoel te geven? Ik ben daar persoonlijk heel open over.  Iedereen moet doen waar zij zelf zin in heeft, zolang het maar gezond blijft en je niet overdrijft.  En dan nog, wie zijn wij om er eigenlijk een mening over te hebben.  Als die persoon er zelf blijer of gelukkig van is geworden is het toch beter.  Gelukkige mensen ongeacht hoe ze eruit zien zijn veel leuker in omgang.  ;-)   Ik kan jullie alleen maar mijn eigen ervaringen delen.  Ik steek het ook niet onder stoelen of banken.  Als vrouwen vragen hebben over bepaalde dingen, dan geef ik ze graag advies.

Een paar jaar geleden heb ik een zwaar ongeluk gehad en heb ik in coma gelegen.  Ik had een gezichtsverlamming en verschillende breuken in mijn gezicht en mijn lichaam.  Ook psychisch had ik het zwaar.  Maar door de juiste artsen en behandelingen en geloof in mijzelf is bijna alles terug io gekomen.  Los daarvan ben ik er niet tegen dat je jezelf als vrouw verzorgt ook al vergt dat hier en daar een spuitje, trekje of "opvulling". ;-)

Ik ben bijna 40 en probeer me zo goed mogelijk te verzorgen.  Sinds mijn 28ste doe ik aan botox.  Je huid leeft en beweegt en de "rek" gaat er wat uit.  Ik was al een keer mama geworden en dat neemt ook al veel weg van je lichaam.  Ik zat in een wereld waar je "up 2 date" moest blijven en om er fris en uitgeslapen uit te zien gebruikte ik hier en daar een beetje botox.  Na mijn ongeluk heb ik deze dosis moeten verhogen.  Om zo mijn gezichtsverlamming minder te laten opvallen.  Door de botox heeft mijn huid veel minder stress gehad dus hub ik nu bijna geen rimpels.  De meeste vrouwen beginnen met botox wanneer de rimpels al te diep zijn en dan is botox soms niet krachtig genoeg.  Als je teveel laat spuiten geeft het soms een raar "fake" effect.  Ik ben meer voor het subtiele gebeuren.  Liever een paar keer meer langs de dokter gaan, dan dat mensen het te fel merken of je gezicht er anders gaat uitzien.  Doseren is belangrijk en dat is met alles zo in het leven.  Maar wat het belangrijkste is, is dat je een goede arts hebt met ervaring.  Een arts waarvan je referenties hebt gezien, een arts die je "natuurlijk" wil houden en geen opgespoten pop van je wil maken.  Een arts die je eerlijk zegt, dat zou ik niet doen ... Ipv een arts die alleen aan zijn kassa denkt en geen bal geeft hoe je eruit gaat zien.  Ik schrijf het mss wat hard neer maar je weet wel wat ik bedoel.

Ik ga om de 4 maanden naar Dr. Van Riet bij Carpe.  We hebben even moeten zoeken voor de juiste balans omdat er bij mij nog andere factoren een rol spelen, maar we zijn ze sinds enkele jaren uit.  Als ik botox laat spuiten zeggen de meesten mensen na enkele dagen, je ziet er goed uit.  Ook al ben ik kapot en heb ik geen make up op.  Maar een ontspannen gelaat straalt rust uit.  Natuurlijk is een goede huidverzorging ook zeer belangrijk.  De juiste dagcrème en nachtcrème voor je huidtype zijn na je 25ste zeker een must.  Een gezonde voeding en veel water drinken zijn ook belangrijk.  Scrub zeker 1x per week je gezicht.  Ook dit zal je huid doen stralen.

Ik krijg vaak de vraag over mijn borsten.  Natuurlijk zijn deze na 2x borstvoeding niet meer echt.  Je verliest veerkracht en de zwaartekracht neemt toe op een bepaald ogenblik in je leven.  So what.  Als jij jezelf daar aan stoort dan moet je niet aan andere denken wat zei hiervan zouden vinden, moest je een borstvergroting of verkleining willen ondergaan.  De dag dat je voor de spiegel staat en je voelt je niet echt zeker meer of happy met hoe alles eruit ziet dan moet je eens nadenken om stappen te ondernemen.  Sporten voor de strakheid van je buik en mss een kleine opvulling of lift van je borsten.

Ik heb dit laten doen en ben zo tevreden.  Klinkt mss raar maar ik voel mij terug een nieuw ;-) Naast mama ook terug strak en sexy ;-) Maar hoe ga je opzoek naar een goede arts?

Natuurlijk doe ik veel research en laat ik niet iedereen aan mijn lichaam snijden.  Na vele gesprekken ben ik bij een top chirurg terecht gekomen.  Ok, niet de goedkoopste maar wel in mijn ogen ne topper.  Liever wat langer sparen en meteen goed dan iets goedkoper gaan en dat m'n tepels schots en scheef zouden staan.  Zo'n verhalen, daarvan kan ik een boek schrijven.  Er bestaan ook verschillend technieken.  Onderaan de borst, door de tepel en via de oksel.  Die laatste techniek heb ik ondergaan.  Ik heb geen littekens en alles is zo naturel.  Je hebt dan ook nog eens verschillende vormen, maten en voor of achter de borstspier.  Ik persoonlijk heb achter de borstspier genomen.  De operatie van mij was best zwaar want ik heb meteen ook iets laten verwijderen dat er niet moest zitten.  Maar al bij al ben ik tevreden met het resultaat.  Mijn arts was DR. Bart Decoopman in Brugge.  Dit is een privé clinic en super discreet en je kan er terecht voor verschillende behandelingen.  Het klinkt allemaal eng en dat is het ook.  En aan alles zijn risico's verbonden.  Maar als je zeker bent dat je het wil, dan moet je er gewoon voor gaan.  Veel mama's denken, is het allemaal nodig? Zal ik niet beter een push up BH kopen?  Wat als het mis gaat ... En dat begrijp ik volledig.  Je bent meer dan mama, je bent nog steeds vrouw of zelfs vrouw van ... Sommige mannen zijn  voor  "valse" borsten en sommige zijn er tegen.  Maar je moet vooral naar jezelf kijken.  Je eigen gevoel volgen.  Als jullie vragen hebben mogen jullie die mij steeds sturen griet@mumoftheworld.com Ik antw. graag discreet jullie vragen.

Maar wat denken jullie hier eigenlijk van?  Hoe staan jullie tegenover chirurgie? Ik hoor er graag alles over.

Love Mum Griet

 

Zomerse hitte doorstaan tijdens je zwangerschap

Interview: Power mum Liz Pilgrim van Maternity Buyer

0