mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Zomerse hitte doorstaan tijdens je zwangerschap

Hello mums & mums 2 be!  Wat een heerlijk weertje. Typisch België, alles of niets ;-)  en dan waarschijnlijk in juli & augustus weer niets :-)) Dat het voor iedereen warm is is een feit.  Maar als je zwanger bent weegt dit nog extra door.  Vooral als je voorbij je 6de maand bent kan het beginnen door te wegen.  Bij mij is het al even geleden dat ik zwanger was.  Mijn oudste (16) was een echte zomer baby, geboren in augustus en het was toen een heel warme zomer.  De jongste is geboren in april, dus net voor de zware maanden.  En gelukkig maar, want HC was niet een vlotte zwangerschap. :-)  Maar toch herinner ik mij enkele trucjes om je te verkoelen tijdens deze warme dagen.

1. Zorg voor voldoende verfrissing.

Er zijn manieren genoeg om tijdens deze hitte het fris te houden.  Ik ging meestal verkoeling zoeken in het bos of een park, waar veel bomen stonden.  Naar de ardennen trekken ipv naar de zee is ook een aanrader.  De bomen geven een fris gevoel en als je geluk hebt kan je pootje baden in een fris riviertje ipv op een heet strand te zitten.

  • een voetbadje met ijswater onder de middag of  'avonds of zelfs onder je bureau tijdens het werk als dit kan en mag.
  • Een washandje vullen met ijsblokjes.
  • Op je werk ijszakjes in de vriezer leggen en regelmatig op je lichaam leggen, zoals op je polsen, in je hals, tussen je benen, onder je voeten.
  • Spray met water in je handtas hebben od je gezicht te verstuiven.  Evian heeft oa van deze handige mist sprays.

2. Munt

Mijn ultieme tip is essential olie van munt.  Deze is erg verfrissend.  Een aanrader is dat je een paar druppels in een flesje water doet en deze regelmatig verstuiven op je voeten of op je armen en hals.  Ook voor kinderen is dit erg aangenaam en verfrissend.  Het positieve aan munt is ook dat het een beetje kan helpen tegen opgezwollen voeten.

3. Grote hoeden dragen

Hoeden zijn niet alleen HOT deze zomer maar ook super handig om verkoeling te vinden.  Het beschermd ook meteen je gezicht tegen kans op een zwangerschapsmasker als je teveel zon neemt.

4. Draag losse kleding 

Draag natuurlijke stoffen en liefste losse kleding.  Het geeft je een verfrissend gevoel.  Ook tijdens de nacht is het aangeraden bijna niets te dragen zodat je het fris genoeg hebt en je voldoende kan slapen.  Tijdens de nacht een mini frigobox gevuld met ijszakjes kan geen overbodige luxe zijn.

5. Blijf vooral zoveel mogelijk in de schaduw 

Zoek geen plekken op in de volle zon. Klinkt mss belachelijk maar een paraplu bij je hebben kan wonderen doen.

6. Water drinken is een must en liefst zoveel mogelijk

Water en lauwe groene thee zijn de beste remedie tegen hitte.  Om je water wat aangenamer te maken kan je er mss fruit water van maken of komkommer water.  Gewoon een kan vullen met water en ijs en daar schijfjes komkommer in of frambozen en citroen.

7. Eet light

Tijdens warmen dagen zijn salades en light voeding het beste.  Het vraagt minder energie om te verteren en geeft je een minder zwaar gevoel. Een watermeloen salade met basilicum en munt was voor mij een topper.

8. Koop een blazertje voor 's nachts of voor op je werk

Een klein blazertje voor 's nachts en op je werk zijn geen overbodige luxe.  Het is een kleine investering maar wat extra lucht en een fris briesje kan je hoofd koel houden.

Voila dit zijn enkele van mijn tips om de hitte een beetje dragelijk te maken.  As jullie er zelf nog hebben, deel ze dan hier zodat mama's 2 be er ook wat aan hebben! Thx

Love Mum Griet

Healthy: Voedingssupplementen

Beauty: Plastische chirurgie

0