mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Motherhood: Mijn 5 tips om werk en gezin te combineren.

Hello Mums,  Ik ben gek op mijn gezin en mijn werk.  Maar de juiste balans vinden is soms moeilijk.  Het heeft een tijdje geduurd maar met de jaren ben ik er wel denk ik. ;-) Enkele jaren geleden ben ik gestart met mijn eigen modelabel voor fashion mums en zwangere mums.  Maar een opstart van een nieuwe zaak vraagt tijd en organisatie als je nog kinderen hebt rondlopen.  Zowel tieners als kleuters en een nieuwe zaak vragen veel aandacht.  En dan mag je jezelf en je partner niet verwaarlozen.  Mama zijn ben je 24-7 en hoe goed je de dingen probeert, het loopt niet altijd van een leien dakje en dat is niet erg.

Ik geef jullie graag mij 5 persoonlijk tips die mij helpen om alles in goede banen te leiden en minder chaotisch - stressvol door het leven te gaan als mama en carrière vrouw.

 

Schrijf alles de dag voordien uit op een TO DO list:  Er zijn van die dagen dat het zo chaotisch is in mijn hoofd dat ik gewoon als een kip zonder kop zit rond te lopen.  En op het einde van de dag heb ik niets afgewerkt.  Het lijkt zo druk dat er geen einde aan komt.  Als ik de dag voordien alles opschrijf wat ik de dag nadien moet afwerken en deze lijst volg en afvink, verzet ik meer werk.

Organiseer en minimaliseer: Ik ben een grote fan van gezellige drukte in huis, in mijn handtas, auto enz.  Maar daardoor verlies ik veel tijd omdat ik soms moet zoeken naar bepaalde dingen zoals sleutes, schoenen of papieren.  Hoe minder je hebt hoe overzichtelijker alles zal worden.  Neem alleen maar essentiële dingen mee in een overzichtelijke tas.  Ook in huis, leg alles meteen op de juiste plaats.  Wat je niet meer kan gebruiken, meteen de vuilbak in zodat er geen opeenstapeling komt van extra rommel.  Ook een ideale tip voor in je kasten.  Zowel kleding als keuken ;-)

Las een familie-dag in: Het is belangrijk dat je voor elkaar tijd maakt.  Een vaste dag waarop je als gezin samen zit en iets leuk samen doet is echt belangrijk.  Want het leven gaat snel en voor je het weet loop je elkaar voorbij.  Het is geven en nemen. Maak er een leuke dag van voor je kinderen, doe iets waar zei zin in hebben.  Dat hoeft niet altijd een uitstap te zijn.  Gewoon even samenzitten en een spel spelen of gaan wandelen.  Maar plan ook een "date night" met je man alleen, want uiteindelijk zijn jullie 2 wel de bouwsteen van een succesvol gezin.  Knuffel elke dag met je kinderen en geef elkaar een schouderklopje.  Happy people maken elkaar happy.

Vergelijk jezelf niet met andere: Sociaal media is een pest soms ;-) Je ziet zoveel andere mama's dingen doen, sporten, koken, feesten, werken, ... en er toch spic & span uitzien.  Geloof niet alles wat je ziet.  Leef je eigen ritme & leven.  Iedereen heeft zijn of haar specialiteiten en leven.  Picture perfect bestaat niet!  Zet soms die verleiding uit en geniet wat meer met het thuisfront.

Het leven is niet altijd een feest of roze geur en maneschijn: Het idee van een super mama dat alles kan, van poetsen tot elke dag een verse maaltijd op tafel te toveren, kuisen, wassen & plassen, werken ... De vrouw die al dit zonder probleem kan combineren tot in de puntjes perfect, bestaat niet.  Het leven is balanceren en compromis sluiten.  Elke dag wikken en wegen.  Je kan er alleen maar uit leren en zo groeien naar een betere versie van jezelf.

Zo probeer ik alles te regelen en voorlopig lukt het mij op deze manier.

Wat zijn jullie tips?

Love Mum Griet

 

DIY: Afscheid van een top juf of meester

Guest editor voor CIZZO

0