mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


GEZONDE EN AFWISSELENDE LUNCH VOOR KINDEREN

Hallo mums,  hoewel ik nog in USA zit ben ik al volop de start van een nieuw schooljaar aan het voorbereiden.  Je kinderen terug in een normaal ritme krijgen start je best nu al.  Vooral die kleintjes hebben enkele weken nodig om zich aan te passen.  Terug normaal leven en gezond eten.  Tijdens de vakantie komt het soms niet zo nauw qua voeding, ritme enz.  Maar geloof mij een kind heeft structuur en ritme nodig.  Ik heb de afgelopen weken gemerkt als HC teveel suikers eet, krijg ik best een lastig kind.  Daar ga ik nu al eens mee starten, hem minderen suikers te geven.  Gedaan met extra ijsjes van bij de oma & opa of snoep bij vriendjes.  Terug een appel en een wortel.  ;-) Tegenwoordig sloven veel mama's zich uit om de perfecte lunch / brooddoos mee te geven aan hun kind tijdens de middag.  Ik begrijp dat sommige mama's daar 's morgens helemaal geen tijd voor hebben.

Met een vooropgesteld schema (ik doe dat elke zondag meestal) dat ik op de frigo hang, zorg ik ervoor dat HC & Thibeau een gezonde en toch afwisselende lunch mee geef naar school. Een gezonde pasta salade kan je de avond voordien al klaarmaken en rustig meegeven naar school.  Een dag wraps met avocado en kip en tomaat kan je 's morgens even snel maken als een gewone gezonde bruine boterham met kaas of vleesje.  Ik geef zo weinig mogelijk toespijs mee ivm de E's bewaarmiddelen en kleurstoffen die te toevoegen.  Deze zijn zo slecht voor onze gezondheid.  Zoek het maar eens op online wat E's doen. ;-)

Kinderen moet je ook dingen leren eten.  Mijn kinderen eten alles.  Oké geen champions, maar voor de rest echt alles.  Van het eerste papje tot nu maak ik alles vers klaar.  Als baby gaf ik mijn kinderen de meest uitsprekende smaken.  Elke dag een andere groente of fruit.  Kinderen kopiëren gedrag, een goed voorbeeld geven doet veel bij een gezond eetpatroon.

Ik sta 's ochtends altijd een uur vroeger op dan iedereen.  Ik maak dan het ontbijt klaar, verse fruitsap of smoothie en lunch.  Als je alles goed organiseert loopt het na een tijdje als een trein.

'S morgens maak ik verse pancakes klaar met appeltjes, een toast met avocado en een eitje, eitje alleen, omelet met spinazie en een gezonde smoothie of  vers groente/fruit mix.

Voor lunch stel ik een 5 daags schema op. (een voorbeeldje)

Maandag: spirelli pasta (gluten free) met bio kerstomaatjes, komkommer, broccoli, erwtjes en wat kaas of ham.

Dinsdag: Sta ik op, kluts ik een paar eieren met melk, courgette, spinazie en wat kaas en giet ze ik een leuk berenvormpje en steek deze de oven in.  Voor je het weet is het klaar en hebben ze een lekkere mini quiche.

Woensdag:  thuis zorg ik ervoor dat ik de dag voordien verse soep heb gemaakt met een bruine gluten free boterham.

Donderdag: de dag voordien maak ik noodels klaar met spruitjes en boontjes in zoete soja saus en stukjes kalkoen.

Vrijdag: Wrap met verse avocado spread met tomaatjes, kalkoen filet, koriander ...

Als 10-uurtje was ik een appelsien en snij ik deze in stukken zodat HC deze gemakkelijk van de schil kan eten. Vol vit. C

Druifjes voor snelle suikers, watermeloen en blauwe besjes.  Zijn favoriet zijn nootjes en boontjes.  In de winter maak ik steeds verse soep en drinkt hij om 10u soep uit zijn thermos.

Op pinterest kan je heel veel ideetjes opdoen maar ook chef Sofie Dumont toont op haar instagram regelmatig gezonde brooddoosjes.

Wat geven jullie meestal mee?  Waar halen jullie inspiratie? Ik ben benieuwd.  Let me know.

Love Griet

LOVE Stories present the world's first nursery bralette with a touch of fun

FASHION: Footwear girls trends FW17/18

0