mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Back 2 school = luizen

Hello mums,  De eerste week school zit er weer bijna op.  Eigenlijk is alles vlot verlopen bij mij en de boys.  HC past zich super snel aan en Thibeau ook.  En voor mij is het heerlijk.  Routine.... Een nieuw schooljaar wil ook zeggen dat je je kinderen even extra moet checken op hoofdluizen.  Vooral tijdens de eerste weken.  Binnenkort zal je wel weer een briefje in de boekentas van je kleintje vinden met de mededeling dat er luizen op school zijn.

 

Luizen zijn irritante beestjes die vooral voorkomen op proper of lang haar.  Ikzelf had er als kind ook vaak last van.  Tot ik mijn haar begon te kleuren, dan was het gedaan.  Luizen komen niet op geblondeerde haren ;-)

Ik probeer mijn kinderen zo goed mogelijk te beschermen tegen hoofdluizen.  En meestal blijven ze gespaard.  Lavendel doet zijn job.  Luizen haten de geur van lavendel.  Dus ik doe elke ochtend een paar druppels etherische lavendel olie op de kleren en de haren.  Ook de 24h preventieve spray van PARANIX helpt.  Gel en haarlak zou ook de luizen weghouden, dus elke ochtend wat gel in HC zijn haar en de rest, ik denk niet dat ze nog langs durven komen die kleine beestjes.

Hoe herken je luizen bij je kind?  Als je kind regelmatig in zijn/haar haren krabt.  Ze verstoppen zich vaak achter de oren, of in de halsstreek. Neten zijn kleine kleverige eitjes ongeveer een paar mm bove de hoofdhuid.

Moest je het toch vlaggen hebben, dan bestaan er goede shampoo's.  Enkele minuten laten intrekken en goed doorkammen met een netenkam.  Herhaal dit enkele dagen en na een weekje nog eens.  Dan ben je zeker  dat er niets is achter gebleven...

Was al je beddengoed, knuffels, kussens enz. goed uit op 60° en ga een biologische spray halen die alles moet killen.

Het zijn irritanten beestjes.  Maar ze zijn er nu eenmaal.  Een goede opvolging is belangrijk voor iedereen.  Wees ook eerlijk als je ze spot.  Anders blijft heel de klas er mee zitten en zijn ze binnen de kortste keren weer bij je thuis.

Hebben jullie nog andere tips?  Je mag ze hier altijd delen.  Ik denk dat vele mama's en papa's ze graag weten.

Love Mum Griet

Fashion: Maternity style ... Blue friday

Back 2 School met onze BV mama's & papa's

0