mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Maandag Soepdag

Hello mums, De herfst is in aantocht en dan maak ik graag verse soepjes klaar.  Soep is een gezond alternatief voor een 10-uurtje of 4-uurtje of zelfs als lunch of avond eten. Ontbijten is de belangrijkste maaltijd om heel je systeem in gang te zetten en dat mag best veel zijn.  Lunchen doe je best al wat lichter en als avondeten eet je best niet al te veel.  Dat is niet alleen gezonder maar helpt je ook om op je gewicht te blijven.

Verse soep is zo gezond.  Het zit vol vitamine en vezels en zo krijgen je kinderen al een portie verse groenten binnen.  Je kan van zoveel groenten soep maken met zoveel verschillende smaken en ook structuur.  Gemixte soep of soep met een hap, grove stukken groenten.  Lusten je kinderen bepaalde groenten niet?  Probeer ze dan te verwerken in een soepje.  Soms helpt het kinderen over een bepaalde smaak te zetten.  Alles is een kwestie van doorzetten en proberen.

Elk weekend en op woensdag maak ik een verse pot soep.  Zodat de kinderen als ze thuis komen een tasje warme soep krijgen ipv snoep.  Of als het echt slecht weer is en koud, dan krijgen ze van mij een thermos mee naar school met soep.

De bedoeling van MAANDAG SOEPDAG is dat je op een gemakkelijke manier, weinig tijd en budgetproof een gezond bordje soep kan eten.  Het kost niet veel tijd, alleen een beetje moeite.  Plannen is alles en het is zo klaar.

We starten MAANDAG SOEPDAG met een hartelijke broccolis soep.  Ik hoor jullie al denken, broccoli dat lusten mijn kinderen niet.  Maar broccoli is een super gezonde groente.  Broccoli zit vol antioxidanten, vezels, calcium en vitamine C.  Broccoli ondersteunt de spijsvertering en zou goed zijn tegen kanker.  Dus reden genoeg zou ik zeggen om er een lekkere en gezond soepje van te maken.

Wat het je nodig:

Kookpot - mixer - 1,5L water - 3à4 bouillon blokjes (groenten of kip) 2 broccoli's - 2 uien - olijfolie of Ghee - peper en zout - laurier - indien gewenst wat room

Bereiding:

Verwijder de stengel bij de broccoli.  Snij de roosjes in grove stukken.  Pel en Snij de ajuin in stukken.  Laat de Ghee of olijfolie smelten en een pot.  Voeg de ajuin eraan toe en laat deze even aanstoven.  Voeg de broccoli toe en overgiet alles met water.  Voeg de bouillon blokje toe en het laurier blaadje.  Laat alles even goed doorkoken.  Verwijder het laurierblaadje en mix alles fijn.  Op smaak brengen met peper en zout en klaar is kees.

TIP: Maak voldoende of een dubbele portie zodat je deze kan invriezen.

Love Mum Griet

Maandag Soepdag: Bloemkool

Page: Young Ones - Jet magazine

0