mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Week van de borstvoeding

Week van de borstvoeding

Hello mums, er is mij gevraagd om "de week van de borstvoeding" een beetje in de aandacht te brengen.  En natuurlijk doe ik dat met plezier. Ikzelf ben PRO borstvoeding.  Niet alleen omdat het goed is voor je kleintje maar ook voor jezelf. Borstvoeding is natuurlijk en zou geen schaamte mogen meebrengen.  Er zijn nog teveel mensen die opkijken van borstvoeding.  Borsten hebben in mijn ogen 2 functies, om jezelf vrouw te voelen ;-) en om je baby te voeden. Ikzelf heb mijn 2 boys borstvoeding gegeven.  Ik wist meteen dat ik dit wou en ook ging proberen.  Want ook dat kan soms niet van zelfsprekerd gaan. De reden waarom ik voor borstvoeding heb gekozen was simpel.  Moedermelk is veel beter en dan zelfs de meest geavanceerde flesvoeding. De eerste 3 weken borstvoeding geven aan je baby,  beschermd hem/haar tegen allerlei "kwaaltjes".  Omdat moedermelk zoveel antilichamen bevat die het immuunsysteem van de baby opbouwen, is het gevolg dat baby’s die borstvoeding krijgen minder risico lopen op allerlei ziektes en allergieën. Uit onderzoek is gebleken dat bij deze baby’s tijdens de kindertijd de volgende ziektes minder vaak voorkomen: leukemie, urineweginfecties, vetzucht, oor- en longinfecties, maagdarmproblemen, wiegendood, bacteriële meningitis, lymfomen, jeugdreuma, de ziekte van Hodgkin, problemen met gezichtsvermogen, colitis ulcerosa, astma, eczeem, en zelfs diabetes 2. En bovendien hebben vrouwen die zelf borstvoeding kregen als baby minder kans op het ontwikkelen van borstkanker. Maakt dit het allemaal niet de moeite waard? In borstvoeding zitten ook al de juiste bouwstenen, maar het neemt wel meer tijd in beslag.  Ik voelde mij soms een echte melkkoe.  Bij HC ging het minder vlot en na 3 maanden heb ik het moeten stopzetten.  Daar heb ik het toch even moeilijk mee gehad.  Borstvoeding is ook goedkoper dan flesjes voeding en mama's die borstvoeding geven herstellen sneller.  Je baarmoeder krimpt sneller en je verliest extra snel je gewicht ;-)

Van 1 tot en met 7 oktober 2017 is het de Wereldborstvoedingsweek. Kind en Gezin wil deze gelegenheid aangrijpen om van borstvoeding opnieuw één van de normaalste dingen ter wereld te maken. In Vlaanderen zijn we het namelijk niet altijd gewoon dat een intiem moment zoals borstvoeding publiek wordt beleefd.

Borstfiguranten

Hoe meer we borstvoeding zien, hoe minder vragen we ons erbij gaan stellen. Dat is het uitgangspunt waarmee Kind en Gezin borstvoeding terug in de populaire cultuur wil brengen. Hoe? Door “Borstfiguranten” te lanceren: doodgewone figuranten die je tegenkomt in de achtergrond van je favoriete films, series, programma’s of videoclips. Het enige verschil is dat borstfiguranten, terwijl ze figureren, borstvoeding geven.

“Eigenlijk hebben we in samenwerking met casting director Ann Willems (Anntourage) een mini-castingbureau opgericht” zegt Leen Du Bois van Kind en Gezin. “De interesse was van in het begin opvallend groot, zowel bij de moeders als in de televisiewereld.”

Familie, Buurtpolitie, Zonen van Van As

Producers en castingverantwoordelijken die een Borstfigurant in hun productie willen, vinden alle moeders terug in een overzichtelijke database. Grote producties zoals Familie, De Buurtpolitie, Zonen van Van As en de Nederlandse-Belgische langspeelfilm ‘De Dirigent’ hebben al opnames met Borstfiguranten gepland.

 “Ik vind het een goeie zaak dat wij van Familie de Borstfiguranten-campagne steunen, “ zegt actrice Marianne Devriese. “Televisie heeft echt wel een voorbeeldfunctie. Laat ons dan maar meteen het goede voorbeeld tonen en laten zien dat borstvoeding de normaalste zaak van de wereld is.”

Ook actrice Tine Embrechts steunt het project: "Borstvoeding geven is één van de mooiste dingen die je als moeder van een pasgeborene kan meemaken. Het geeft een enorme vrijheid om niet altijd te moeten kijken waar je bent en of je alles wel bij je hebt. Een idee zoals Borstfiguranten is dan ook een fantastische manier om moeders overal op hun gemak te stellen.”

Geef het een kans 

Vandaag start 77.8% van de Vlaamse moeders met borstvoeding. Op dag 6 geeft nog maar 65,4% van de mama’s uitsluitend borstvoeding. En dat mag meer zijn volgens Leen Du Bois van Kind en Gezin: “We willen jonge moeders aanmoedigen om borstvoeding een kans te geven, al was het maar voor eventjes. Wij focusten ons altijd al op goede opvolging en coaching. Met deze campagne willen we borstvoeding opnieuw een plaats geven in onze beeldcultuur en zo hopelijk de comfortzone van mama’s om borstvoeding te geven, vergroten.”

Wie een Borstfigurant wil boeken of wie zelf een Borstfigurant wil worden kan terecht op

www.borstfiguranten.be

.

Dagje erop uit met kids: Generation Discover festival - Den Haag

Fashion: Vingino jeans kids

Fashion: Vingino jeans kids

0