mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Werelddag van verzet tegen armoede

Lifestyle: Werelddag van verzet tegen armoede

Hello Mums, Vandaag is het Werelddag van het verzet tegen armoede.Een groeiend aantal mensen in België heeeft honger. Denk daarbij aan mensen zonder inkomen, maar ook aan single mama's en papa's en senioren voor wie de maand te lang duurt voor het salaris/pensioen. Daarom is het belangrijk erover te praten. Schaamte overwinnen en hulp zoeken, is makkelijker als het probleem bespreekbaar wordt. Solidariteit is het sterste wapen in het gevecht tegen (verborgen) armoede.

Waarom grijpt het mij persoonlijk aan?  Omdat ik weet hoe zwaar het is als alleenstaande mama.  Ik was pas 23 toen ik men eerste zoon kreeg en had geen stabiel inkomen of alimentatie.  Ik wou mijn droom achterna jagen en toch ook een goede mama zijn.  Ik heb regelmatig de meest simpele dingen moeten wikken en wegen of ik dan wel rond ging komen. Zo heb ik geleerd smart & toch gezond te koken.  Ik toverde dagelijks verse en gezonde maaltijd op tafel en zorgde ervoor dat we niet teveel moesten missen.  Niet iedereen heeft de mogelijkheid op vrienden en familie te kunnen rekenen. En veel mensen schamen zich hiervoor om erover te praten, laat staan hulp te zoeken.

De week van 25st is het internationale pasta week. daarom heeft Soubry mij gevraagd een gezonde maaltijd op tafel te toveren dat minder kost dan 1€ PP. Ik ben de challenge aangegaan en dit heb ik uit mijn mouw geschud.  Een heerlijke pasta maaltijd boordevol vitaminen en op een wip klaar.

Wat heb je nodig: 

Flesje room 0,49€ - diepvries spinazie 0,49€ - diepvries erwten 0,49€ - Pakje mozzarella 0,45€ - Gerookte spekjes 1,30€ - Ajuin - peper & zout en thym.

Bereiding: 

Stoof de ui aan, voeg de spekjes toe en de spinazie blokjes.  Laat alles goed warm worden en smelten.  Voeg de room en roer goed.  Laat terwijl de pasta koken in een pot water.  Voeg de mozzarella blokjes en erwten toe aan de saus. Breng alles op smaak met peper en zout.  Als de pasta beetgaar is, giet deze af en voeg deze toe aan de saus.  Mix alles goed door elkaar en serveer.  Voor die willen kan je nog kaas op strooien. Smakelijk.

Love Mum Griet

Uit Tip! KidiX

Uit Tip! KidiX

Real talk: Gezellige avondjes met mijn boys

Real talk: Gezellige avondjes met mijn boys

0