mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: Headphones & kids

Lifestyle: Headphones & kids

Hello Mums,  misschien herkennen jullie het zelf wel een beetje.  Prikkels van buitenaf die je continu afleiden. Toen ik kind was, werd ik altijd op de gang gezet omdat ik mijn aandacht er niet bij kon houden.  Zo zou ik mij beter "concentreren".  Maar integendeel, ik begon nog meer te dromen en overal aandacht aan te geven. Tegenwoordig leeft iedereen in zijn of haar eigen wereldje.  Jammer maar helaas zitten we met een smartphone generatie.  Ik heb het bij mijn oudste kinderen lang proberen uit te stellen maar als je met een samengesteld gezin zit en de andere partij een ander visie heeft, dan zit je met een probleem waar je uiteindelijk moet in gaan toegeven aan je eigen kinderen. Ik was van principe, dat de kinderen van 12 jaar pas een telefoon mochten en 16 jaar een Smartphone.  Maar als je plus dochter dan plots op 10 jarige leeftijd met een smartphone thuiskomt en ze wekelijks de helft vd week thuis woont, dan is het moeilijk tegen je eigen kind "neen" te zeggen op de vraag van een smartphone, terwijl die ook al ouder is.  We maken het ons niet gemakkelijk soms en vooral ingewikkeld voor de kinderen.  Dus na veel zagen en ruzie's, want dat krijg je dan (waarom zij wel en ik niet) heb ik toch moeten toegeven.  Nog maar te zwijgen van FB - snapchat enz.  Soit! Waar trek je de grens. Gemakkelijk als je een gewoon 2 oudergezin hebt ipv een samengesteld gezin.  Dan is het gewoon hoe het is en kan je best op tegen die vriendjes van op school die dat wel allemaal hebben.

Nu komt er natuurlijk nog ééntje extra bij, die kleine HC die zich even groot waant als zijn broer en zus.  Yep ook hij heeft op 4-jarige leeftijd zijn eerste smartphone. Wel een oude van de grote kids en alleen wifi voor games.  Alles heeft zijn voor en nadelen.  Hij mag er alleen op als hij flik heeft gegeten op restaurant.  Als hij 's avonds even met de grote een spelletje wil spelen en als we lang onderweg zijn met de wagen of vliegtuig.  En aan die regels kan hij zich goed houden.

Natuurlijk brengen games veel lawaai mee of wil bv. de jongste filmpjes zien op zijn smartphone terwijl de oudste aan het studeren is.  Daarom heb ik ze beide headphones aangeschaft. Ieder in zijn eigen zone, relax & full focus.  Maar ook ik geniet ervan.  Als ik aan het werken ben en wil terwijl naar mijn favoriete muziek luisteren, dan zet ik mijn headphones op. Heerlijk om Wireless zo in het huis rond te lopen.

Deze 2 heb ik bij Sony gevonden.  De groene is voor de sportieve tiener/man. Zelfs tijdens wielertrainingen zijn ze onafscheidelijk.  De zwarte wireless stereo headset MDR-XB650BT is de perfecte keuze voor mezelf en die kleine boef van me. Op deze manier storen we elkaar niet en blijven we lekker in "the zone".

Ik moet eerlijk ook toegeven dat mijn kinderen ze gebruiken tijdens het studeren om zich volledig te kunnen focussen op hun huiswerk als het er hier wat druk aan toegaat.  Ze studeren niet graag op hun kamer.  Liever bij mij in de keuken terwijl ik aan het koken ben. Deze Sony Headphones zijn trouwens een leuk idee met de feestdagen voor de deur, voor jong en oud.

Love Mum Griet

Water drinken is een gewoonte - Sipwell

Water drinken is een gewoonte - Sipwell

Trend: CYBEX KOI Fashion Collection

Trend: CYBEX KOI Fashion Collection

0