mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Ouders en examenstress

Hello Mums, is het bij jullie ook al van dat?  Examens?!

Ouders met examenstress? Het bestaat!

Als moeder van twee tieners loop ik dezer dagen extra stressvol door het leven.  Is dat bij jullie ook zo?  Of is dat alleen tussen mijn vier muren?  Ruzie, puntje van je stoel en geen lach meer?

Minder slaap, gejaagd en minder geduld.  Ik herken mijzelf soms niet meer.  Ik was daarnet nog mega kort tegen een juf omdat ze niet antwoorden op mijn vraag ivm een cursus van Thibeau.  Alsof we we niets anders te doen hebben dan full-time naast onze tieners te zitten en ruzie te maken.

Tips voor minder examenstress voor ouders (én kinderen)

*1 - Plan en maak goede afspraken.  Stel een examen rooster op.  Uiteindelijk komt het meestal op de schouders van de mama terecht.

*2 - Ga op tijd naar bed.  Voldoende slaap draagt bij tot betere studieresultaten, maar jij doet er ook je voordeel mee: Meer rust en productiever.  Min 8u slaap per nacht is belangrijk.

* 3 - Zorg voor ochtenden zonder stress. Bereid je ochtenden 's avondsvoor: leg je kleren en spullen voor de volgende dag klaar, Maak dat alles rustig kan verlopen ipv hollende en roepende ouders en zeker niet op de ochtend van een examendag.

* 4 -  Zorg ervoor dat je tijdens de examenperiode meer gedaan krijgt op je werk zodat je mss met je werkgever eenregeling kan treffen om sneller naar huis te gaan tijdens deze periode.  Je zou dit best wel op voorhand even moeten bespreken, zodat je niet voor domme feiten komt te staan en of dit überhaupt mogelijk is.

* 5 - Zet thuis al de stoorzenders uit.  Van radio, tv tot smartphone.  Zorg dat de kinderen rustig zitten.  Als je rustige kinderen hebt, ben jij ook rustiger.  Kinderen die dagelijks op pc of smartphone zitten, zou ik al een week voor de examens laten "afkicken".  Want als je tijdens de examens plots alles stopt, ook dit kan stress veroorzaken bij kinderen.

*6 - Geniet zelf ook als de kinderen aan het studeren zijn.  Verwen ze met hun lievelingsmaaltijd.  WWMaak wat extra gezonde verse soepen klaar die je kan invriezen zodat je ook daar weer op een ander moment op kan terug vallen.

* 7 - Moedig je kinderen aan om het  hele jaar zich in te zetten en georganiseerd te werk te gaan.  Makkelijker gezegd dan gedaan.  Voor meisjes is dit meer evident dan voor boys.  Mijn oudste is 16 en nu nog een mega sloddervos.  Ik mag al de tools kopen, van kaften tot ordermappen.  Ook dat blijkt een grote moeite te zijn.  Sommige kinderen zien het gewoon niet of willen het niet.  Maak je niet druk, ook al kan je hierdoor een extra grijs haar krijgen.

* 8 - Zorg ervoor dat je je eigen stress niet doorgeeft aan je kinderen.  Luister naar je kind.  Drink rustgevende thee ipv tonnen koffie.  Drink veel water om helder te blijven.  Denk, het zijn maar 14 dagen en brand een dikke kaars ;-)

Hoe voel jij je tijdens de examenperiode van je kind?

Mijn favoriete plekjes vandaag in STORY magazine ...

Mijn favoriete plekjes vandaag in STORY magazine ...

Style page: Cozy nights

Style page: Cozy nights

0