mumoftheworldbygriet2.jpg

Hallo, ik ben Griet Vanhees. Mijn gezin, fashion, reizen, gezonde voeding en lifestyle zijn mijn grootste passies. Kortom ik ben dagelijks bezig met al deze dingen. Ik deel graag met jullie de leukste en nieuwste trends op gebied van dit alles voor jullie fashionmums. Ik help je graag door je zwangerschap heen met tal van styling tips voor jezelf , je kleintje en de babykamer. Uiteraard sta ik je graag met raad en daad bij, de eerste maar ook vele maanden na de geboorte met tips en weetjes. Ik ben vooral gek op het mama zijn en dit te combineren met mijn andere jobs als styliste en presentatrice. Welkom bij "Mum of the World"


Lifestyle: STOP MET PLASTIC

Lifestyle: STOP MET PLASTIC

Hello Mums,  Je kan er niet meer naast kijken.  Overal op sociaal media duiken er posts op over #stopmetplastic #planetorplastic

IMG_6542.jpeg

Wereldmums zoals Doutzen Kroes en Giselle zetten zich achter deze belangrijke actie.  Mensen bewust maken van dit grote probleem wat plastic met ons #moederaarde doet.

Wist je dat er tegen 2050 meer plastic dan vis in onze oceanen zit?  Ten minste dat gaat gebeuren als wij elk jaar de oceanen blijven vervuilen met meer dan 8 miljard (!) kilo plastic. Het duurt gemiddeld 450 jaar voor plastic afgebroken wordt. 91% van het geproduceerde plastic wordt niet gerecycleerd. Plastic vervuilt niet alleen ons leefmilieu, het is een bedreiging voor vele diersoorten en belandt uiteindelijk in onze voeding.

IMG_6541.jpeg

Zo kan het niet langer. National Geographic neemt wereldwijd actie, met wetenschappelijk onderzoek en bewustmaking zodat iedereen de problematiek en de alternatieven kent. Ook National Geographic België doet mee, maar alleen kunnen wij dat niet.

Tips voor mama's en hun kids kunnen zijn:

-Gebruik een leuke brooddoos of herbruikbaar broodzakje (geen aluminium of cellofaan)

-Water doe je best in drinkbus, dus geen plastic flesjes gebruiken.

-Rietjes koop je best van metaal.

-Koekjes/snacks bak je zelf ipv ze te kopen in plastic verpakking. Hiervoor ga je best naar een winkel waar je je eigen glazen potten vult met ingrediënten (denk aan zelfgemaakte granola, muesli bars enz,..)

-Tandenborstels of haarborstels voor je kids koop je best gemaakt uit bamboe

- koop geen voorgesneden fruit en groenten, maar snijd alles zelf en verpak in een doosje als snack. 

- probeer plastic speelgoed te vermijden of doe let andere mama's aan een doorschuif systeem. Consumeer verstandig.

- Laat je kinderen zich wassen met vaste zeep ipv shampoo flessen en douchegel in plastic flessen.  

- Koop vlees en kaas bij de slager ipv bij de supermarkt waar alles voorverpakt is in plastic.

- Vervang je plastic snijplank door een bamboe snijplank.  Bamboe breekt heel snel bacteriën af en neemt bijna geen vocht op.

Kortom: er zijn veel alternatieven als je je dagelijkse routine even overloopt in je hoofd ;)

IMG_6540.jpeg

Ik denk als mama dat het belangrijk is dat we onze kinderen hier envelop attent maken zodat ze zich hiervan bewust zijn.  Dat we met kleine aanpassing in ons dagelijks leven toch al een klein verschil kunnen maken.

Misschien kunnen  jullie voor jullie volgers, vrienden en familie een foto posten met #stopplastic zodat iedereen zich hier toch even van bewust kan worden wat er allemaal aan het gebeuren is.  2050 is echt niet meer zo ver af.  Dat wil zeggen dat mijn jongste zoon dan 38 jaar zal zijn en waarschijnlijk ook al kinderen van zichzelf heeft.  Als "grootmoeder" (75)  zou ik het dan jammer vinden, dat ik hier niets aan gedaan zou hebben.  

https://www.nationalgeographic.nl/stopmetplastic

Love Mum Griet

IMG_6538.jpeg
Uitstapjes met kids ... WONDERWEEKEND!

Uitstapjes met kids ... WONDERWEEKEND!

Rookmelders voor in de kinderkamer

Rookmelders voor in de kinderkamer

0